IZ RUŠEVINA U OČEVE RUKE: Spasena beba u Turskoj nakon 55 sati u EPICENTRU zemljotresa, kamera zabeležila NEVEROVATNU scenu VIDEO
Foto: EPA/Necati Savas, Pritnscreen

IZ RUŠEVINA U OČEVE RUKE: Spasena beba u Turskoj nakon 55 sati u EPICENTRU zemljotresa, kamera zabeležila NEVEROVATNU scenu VIDEO

Planeta -

U Kahramanmarašu, epicentru zemljotresa, 1,5-godišnja Masal pronađena je 55 sati kasnije među ruševinama svoje stambene zgrade.

Timovi za traganje i spasavanje Oružanih snaga Turske i Vatrogasne brigade Metropolitanske opštine Ankara, koji su radili na ruševinama stana na Bulevaru Vlade, osluškivali su mesto, prenosi turksi portal Yenisafak.

Ekipe, koje su čule zvuk iz olupine, otvorile su tunel od zgrade sa strane stana do tačke odakle je zvuk dolazio.

Stigavši do 1,5-godišnje Masal i njene majke Ieliz Kiracakalı (23), timovi su izvukli Masal iz ruševina nakon pažljivog rada.

Otac Omer Kiračakali, koji je na dan zemljotresa sopstvenim sredstvima izašao iz ruševina i vratio se svojoj bebi nakon 55 sati čekanja pune nade, zagrlio je svoju bebu, koju su kasnije odvezli u ambulantu.

Nakon zemljotresa u Kahramanmarašu, koji je pogodio 10 provincija, timovi za potragu i spasavanje u regionu nastavljaju da rade na traganju za preživelima i njihovom spasavanju.

U toku su napori da se oslobodi majka Jeliz Kiračakali, koja je još uvek pod ruševinama, koja je spasilačkim timovima rekla da je dojenjem održala svoju bebu u životu.

Kurir.rs/yenisafak.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track