PUTIN SA KRIMA POSLAO PORUKU: Sam vozio kola kroz Sevastopolj, a onda posetio umetničku školu i dečji centar (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

lokacije odabrane sa namerom

PUTIN SA KRIMA POSLAO PORUKU: Sam vozio kola kroz Sevastopolj, a onda posetio umetničku školu i dečji centar (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Rusije je tokom današnje posete Krimu izgledao kao da nimalo ne mari za nalog za hapšenje koji je izdao Međunarodni krivični sud u Hagu, a ruska državna televizija emitovala je kratak snimak koji prikazuje opušteno obučenog Putina kako šeta sa grupom zvaničnika.

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti javila je da je Putin posetio umetničku školu i dečji centar. Izgleda da su lokacije izabrane kao odgovor na nalog za hapšenje koji je izdao Međunarodni krivični sud (ICC) u Hagu, javio je Gardijan, pozivajući se na izveštaje AP.

Putin je prešao je 1.821 kilometar avionom od Moskve do Sevastopolja, najvećeg grada na Krimu, u kom se vozio automobilom po gradu, naveo je regionalni lider Krima Mihail Razvozaev.

„Naš predsednik ume da lepo iznenadi. Danas je trebalo da otvorimo dečiju umetničku školu u Hersonu. Sve je bilo pripremljeno za video konferenciju i izveštaj predsedniku preko posebne komunikacione veze, ali je predsednik došao lično automobilom. On je bio za volanom“, napisao je Razvozaev na Telegramu.

On je dodao da je predsednik Rusije uvek uz Sevastopolj i stanovnike Sevastopolja na ovaj istorijski dan, prenosi TASS.

„Naša zemlja ima neverovatnog lidera“, napisao je Razvozajev.

Na videosnimku koji se širi društvenim mrežama može se videti ruski predsednik koji seda za upravljač terenca, dok član njegovog obezbeđenja odlazi na suvozačevo mesto.

Inače, zbog nekoliko situacija u kojima se ruski predsednik ponašao neuobičajeno i koje su zabeležile kamere sve su brojnije špekulacije da Putin boluje od teške bolesti. Dijagnoze su bile brojne, od Parkinsonove bolesti pa do malignih oboljenja. Iz Kremlja su sve ove navode odbacili rekavši da je Putin "veoma dobrog zdravlja".

MKS je pozvao na hapšenje Putina zbog sumnje da je odgovoran za ilegalnu deportaciju dece i ilegalno prebacivanje ljudi sa teritorije Ukrajine u Rusku Federaciju.

Kremlj je juče proglasio naredbu MKS sramotnom, ali i besmislenom za Moskvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja