Najnovije vesti

RANJENI VOJNIK MOLI OPERATERA DRONA DA NE BACA BOMBU: Sklopio je ruke i tražio milost, ali je nije dobio (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen Telegram Butusov plus

užas rata

RANJENI VOJNIK MOLI OPERATERA DRONA DA NE BACA BOMBU: Sklopio je ruke i tražio milost, ali je nije dobio (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta

Na Telegram kanalu Butusov plus objavljen je snimak koji navodno prikazuje ranjenog ukrajinskog vojnika koji moli za milost ruskog operatera drona.

Vidi se kako vojnik puzeći na četiri noge pokušava da se skloni, a kad je shvatio da ne može pobeći, počinje rukama da gestikulira i bukvalno moli operatera drona da ne baci bombu na njega.

Operater međutim, nije imao milosti, već je ispustio bombu. Čini se ipak da je vojnik preživeo, jer je bomba pala pored njega, mada se to na snimku ne može baš jasno videti.

Takođe, nije moguće utvrditi da li je snimak autentičan.

U ratu u Ukrajini koristi se hiljade dronova da bi se pronašli neprijateljski položaji, lansirale rakete i usmeravala artiljerijska vatra.

Obe strane koriste vojne dronove izrađene u specijalne svrhe, jednako kao i dronove u slobodnoj prodaji iz komercijalnih radnji, koji mogu biti naoružani malim bombama.

Oni se uglavnom koriste za pronalaženje neprijateljskih trupa i usmeravanje napada, ali nemaju veliku ubojnu moć.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track