UČENIK (17) OSUMNJIČEN DA JE UBIO CVEĆARKU, MAJKA SONJA UBEĐENA DA JE NEVIN: Jedno mu ne ide u prilog, evo kako ga ona BRANI
Foto: Profimedia

horor izazvao strah u nemačkom gradu

UČENIK (17) OSUMNJIČEN DA JE UBIO CVEĆARKU, MAJKA SONJA UBEĐENA DA JE NEVIN: Jedno mu ne ide u prilog, evo kako ga ona BRANI

Planeta -

Nemačka policija uhapsila je učenika Dereka B. (17) zbog sumnje da je ubio cvećarku Beatriks G. (50) u Lihtenfelsu u Bavarskoj, u slučaju koji je izazvao strah od serijskog ubice kod meštana.

Slučajni prolaznici su 10. marta pronašli telo Beatriks u njenoj cvećari u malom nemačkom gradu. Policija je u petak uhapsila osumnjičenog za ubistvo, a radi se o učeniku gimnazije Dereku B. (17), prenosi Bild.

On ide u 11. razred, a mediji prenose da je uhapšen ispred srednje škole odmah po završetku časova.

Osumnjičeni ima mlađeg brata i sestru, i radi kao konobar u kafiću. U slobodno vreme uči vožnju u auto-školi kako bi dobio dozvolu. Takođe voli i pecanje, a jutro nakon zločina otišao je u obližnji grad na kurs za pecanje.

Bild prenosi da Derek živi samo 200 metara od mesta zločina.

Nemačka Policija
foto: Shutterstock

Nekoliko sati nakon što je Beatriks pronađena sa prerezanim grkljanom na podu svoje cvećare, policija je došla u posed snimaka sa radnje preko puta.

Tada su prepoznali biciklistu koji se između 18 i 19 sati kretao u pravcu mesta zločina, a onda se nedugo zatim odvezao odatle.

Opis osumnjičenog koji su dali nadležni odgovara Dereku B: između 25 i 30 godina, visok između 1.75 do 1.80 metara, kovrdžave crne kose, tamnije puti.

Policija je tokom istrage policija je razgovarala sa svim očevicima, a četvoro njih reklo je isto ime - Derek B.

Majka Sonja veruje da je njen sin nevin

Njegova majka Sonja B. (38) veruje da je njen sin nevin. Ona nije iznenađena što je on snimljen u blizini mesta zločina.

"On radi u obližnjem kafiću, mora tamo da prođe. Ali je 10. marta uveče bio kod kuće", rekla je ona za Bild.

Međutim, nemački medij prenosi da je on nije bio u stanu svoje majke, već dva sprata ispod, kod svoje tetke. Kada je tačno bio tamo, nije poznato.

Sonja je rekla da je sledećeg jutra Derek otišao na kurs pecanja u obližnji grad.

U njegovom prtljagu bilo je nekoliko ribarskih noževa, na kojima policija sada ispituje tragove krvi.

Policija je tek prošle srede konačno objavila poziv za potragu za osobom koja je naručila cvetni štapić u radnji za subotu, 11. mart. Rezervisano je telefonom pod imenom "B." - prezime studenta koji je sada u pritvoru osumnjičen za ubistvo.

"Kada sam to videla, pomislila sam da bi policija u jednom trenutku mogla da dođe da nas ispita. Ali nikada nisam pomislila da bi moj sin mogao da bude osumnjičeni, on nije sposoban za tako brutalan čin. Nije agresivan ni nasilan", tvrdi majka Sonja.

Motiv zločina je i dalje misterija za istražitelje, a sumnja se na ubistvo iz pohlepe.

(Kurir.rs/Telegraf/Bild)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track