SUPRUGA ĆE BITI SREĆNA: Tokom šetnje našao ogroman grumen zlata, jedva ga stavio u ranac, a zanemeo kad je čuo KOLIKO VREDI (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/9 News Australia

hit

SUPRUGA ĆE BITI SREĆNA: Tokom šetnje našao ogroman grumen zlata, jedva ga stavio u ranac, a zanemeo kad je čuo KOLIKO VREDI (FOTO)

Planeta -

Rudar-amater "naoružan" običnim detektorom metala otkrio je 4,6 kilograma težak grumen u takozvanom zlatnom trouglu australijske države Viktorija.

Radoznao da vidi da li je zaista otkrio nešto što bi moglo da mu promeni život odneo je grumen na procenu u firmu "Laki strajk gold".

Stručnjak i prodavac opreme za traženje zlata i drugih minerala Daren Kemp ubrzo je utvrdio da grumen sadrži 2,6 kilograma (83 unce) zlata i vredi 160.000 dolara (240.000 australijskih dolara).

- Izvadio je grumen iz ranca i stavio mi ga u ruku i pitao: "Misliš da tu ima oko 10.000 dolara?" Čim mi je pao u ruku odgovorio sam mu: "Pre će biti 100.000" - prisetio se Kemp.

Onda mu je srećni pronalazač, koji je želeo da ostane anoniman, rekao da je to tek polovina njegovog pronalaska.

- Supruga će biti srećna - rekao mu je srećni pronalazač, a onda i odlučio da proda Kempu grumen koji je doneo.

Iako su ovakva otkrića retka procenjuje se da Australija ima najveće rezerve zlata na svetu, a neko od najvećeg grumenja je tamo otkriveno.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track