POZNATA ALBANKA OSUMNJIČENA ZA JEZIVO UBISTVO: Živog zapalili čoveka koji joj je dugovao novac, a onda se slikala se predsednikom
Foto: Printskrin/Facebook

optužnica

POZNATA ALBANKA OSUMNJIČENA ZA JEZIVO UBISTVO: Živog zapalili čoveka koji joj je dugovao novac, a onda se slikala se predsednikom

Planeta -

Albansko tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv tri osobe zbog sumnje da su na brutalan način ubili Menduha Kurta Dedu (61) zbog navodnog duga od 10.000 evra.

Tužilaštvo u Tirani saopštilo je da se za zločin terete poznata humanitarna radnica Marjeta Karaj, njen Besmir Karaj i njegov drug Gazmir Ngota koji su, kako se veruje, počinili ubistvo s predoumišljajem.

- Dana 16. maja 2017. godine u predgrađu Tirane pronađeno je telo muškarca, a obdukcijom je utvrđeno da je u pitanju Menduh Kurt Deda. Tokom istrage ustanovljeno je da je Marjeta Karaj, zaposlena kao sekretar u jednoj nevladinoj organizaciji, bila u stalnom sukobu sa žrtvom zbog finansiranja i rukovođenja organizacijom - navodi se u optužnici.

Sumnja se da su Karaj i njegov drug Ngota, na Marjetin zahtev, žrtvu stavili u automobil i odvezli ga do sela u predgrađu Tirane.

- Tu su žrtvu vezali i pokušavali da ga primoraju da vrati dug koji je Marjeta tvrdila da je Deda imao. Kada je Deda uporno demantovao da je Marjeti išta dužan dvojica muškaraca su ga živog zapalila - ističe se u optužnici.

Iz tužilaštva navode da je Gazmir Ngota priznao krivicu i pokazao kajanje te da je spreman da postane svedok saradnik u slučaju. Mediji prenose da je nesrećni Deda identifikovan uz pomoć DNK uzorka uzetog sa stopala žrtve koje nije bilo u potpunosti uništeno u požaru.

Marjeta Karaj je inače direktorka Centra "Pomoć i briga za siročad vojnika u zemlji i van nje".

Karaj se 10. juna prošle godine sastala sa Ilirom Metom koji je tada i dalje bio na funkciji predsednika Albanije i koji joj je dodelio zahvalnicu za doprinos organizaciji.

Marjeta Karaj i Menduh Kurt-Deda radili su inače zajedno u organizaciji koju su zajedno osnovali i navodno je u sklopu toga postojao dug od 10.000 evra.

Policija je uhapsila Marjetu Karaj i Gazmira Ngotu, a za Besmirom Karajom se i dalje traga. Sumnja se da se nalazi u Italiji.

(Kurir.rs/Mondo/Albanian daily news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track