PSI LUTALICE RASTRGLI DEČAKA (4): Mališan nije imao snage da se odbrani od životinja pobesnelih od gladi (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Shutterstock

tragedija u indiji

PSI LUTALICE RASTRGLI DEČAKA (4): Mališan nije imao snage da se odbrani od životinja pobesnelih od gladi (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Na snimku koji je potresao i užasnuo Indiju, vidi se da četvorogodišnji dečak skoro minut pokušava da pobegne od čopora gladnih pasa lutalica dok oni kidišu na njega.

Tragedija se desila u gradu Hajderabadu u februaru.

Na snimku se vidi kako dečak pokušava da pobegne, a jedna od životinja je zgrabila dečaka i oborila ga na zemlju.

Dečaka, koji nije javno identifikovan, čopor vuče nekoliko stopa, on se previja od bola dok lutalice napadaju. Nastoji da se izvuče iz njihovog stiska, ali njegovo malo i krhko telo ne može da se izbori sa životinjama.

Njegovi prodorni krici upozorili su njegovog oca u blizini - ali bilo je prekasno. Dete je po dolasku u bolnicu proglašeno mrtvim.

Snimak možete pogledati na ovom linku, ali upozoravamo da je veoma uznemirujući.

Brutalni napad, snimljen bezbednosnom kamerom užasnuo je naciju od 1,3 milijarde ljudi i stavio pitanje šta učiniti sa ogromnim brojem pasa lutalica u centar pažnje javnosti.

Šta raditi sa psima lutalicama?

Ovo pitanje je osetljivo jer u Indiji postoji ukorenjeno poštovanje prema životinjama i averzija prema odstrelu. Većina se slaže da su psi lutalice problem, ali postoji žestoka debata o tome kako najbolje reagovati.

Prema Press Trust of India, u zemlji ima oko 62 miliona lutalica, iako stručnjaci kažu da bi pravi broj bilo gotovo nemoguće utvrditi

dečak
foto: Printscreen Twitter

Većina ovih životinja živi u harmoniji sa ljudima. Često se stanovnici zatvorenih naselja okupljaju da ih hrane, a neki ih čak usvajaju kao kućne ljubimce.

Ali tokom godina, ujedi i ubistva pasa lutalica doveli su mnoge gradove u nevolju, a političari, mediji i građani pokušavaju da iznesu razna rešenja.

Mnogo pre nego što je smrt četvorogodišnjeg dečaka u Hajderabadu dospela na naslovne strane, lokalni mediji su objavili slične priče o indijskim „psima ubicama“ – priče koje tada često preuzimaju međunarodni mediji.

(Kurir.rs/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track