NEMAČKA MODNA KUĆA ZATVARA ČUVENU PRODAVNICU: Stiže još jedan šok za građane KRIZA STAVILA KATANAC I NA RADNJU STARU 111 GODINA
Foto: Printskrin / You Tube

došao kraj

NEMAČKA MODNA KUĆA ZATVARA ČUVENU PRODAVNICU: Stiže još jedan šok za građane KRIZA STAVILA KATANAC I NA RADNJU STARU 111 GODINA

InfoBiz -

Modna kuća "Yeans Halle" najavila je zatvaranje svoje čuvene prodavnice koja je decenijama bila nezaobilazni deo šopinga u Štutgartu.

Prodavnica na Tibinger štrase u centru grada bila je najstarija poslovnica kompanije u Nemačkoj i bila je popularna za kupovinu u Štutgartu.

Međutim, nakon 46 godina, najavljeno je zatvaranje.

- Nažalost, zbog trenutne nezainteresovanosti mušterija za kupovinu i povećanih troškova poslovanja, više nije ekonomično imati dve velike prodavnice u istom gradu - objašnjava kompanija i dodaje da će se u budućnosti usredsrediti na glavnu trgovinu koja se nalazi na Kenigštrase.

"Yeans Hall" je najavio veliku rasprodaju pre nego što prodavnica zauvek zatvori vrata 15. jula.

- Na prodaju su ne samo farmerke nego i sav nameštaj - stoji u objavi na veb stranici kompanije.

Dodaje se da će 13 zaposlenih iz prodavnice na Tibinger štrase preuzeti druge radnje.

Građane Štutgarta je od početka godine već šokiralo nekoliko najava o zatvaranju tradicionalnih trgovina. Tako je tradicionalna mesara u starom delu grada najavila zatvaranje nakon 111 godina rada.

Nedavno je odlazak u stečaj najavio i čuveni nemački lanac prodavnica nameštaja "Who’s Perfect".

Nemačka internet trgovina Brands4Friends, podsetimo, zvanično prestaje sa radom 30. juna 2023. godine, a lokalni mediji navode da je 115 zaposlenih već dopisom obavešteno o prestanku rada.

Još jedan poznati nemački trgovački lanac morao je da podnese zahtev za stečaj od početka 2023. godine. Nemački mediji prenose da je "Reno Schuhcentrum GmbH" pred bankrotom i da je okružni sud u Hamelnu 28. marta 2023. naredio preliminarni stečajni postupak. Reč je o drugom najvećem trgovačkom lancu obuće u Nemačkoj nakon Dajhmana.

Nekoliko trgovinskih lanaca je ranije takođe podnelo zahtev za bankrot poslednjih meseci uključujući dva velikana u industriji obuće - Gerca i Salamandera. Kompanije su za to okrivile posledice pandemije korone i opadanje raspoloženja potrošača.

(Kurir.rs/Feniks magazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track