ČUVENI BREND CIGARETA IDE U ISTORIJU: Duvanski gigant potvrdio da proizvodnja prestaje i da ima NOVE PLANOVE za budućnost
Foto: Kristoffer Tripplaar / Alamy / Alamy / Profimedia

dolazi kraj

ČUVENI BREND CIGARETA IDE U ISTORIJU: Duvanski gigant potvrdio da proizvodnja prestaje i da ima NOVE PLANOVE za budućnost

InfoBiz -

Duvanska grupa Filip Moris potvrdila je da će ubuduće prestati da proizvodi konvencionalne cigarete.

To bi moglo da znači i da će čuvena "marlboro" cigareta uskoro biti istorija. Izvršni direktor duvanskog giganta Jacek Olčak najavio je još pre dve godine da će brend "marlboro" nestati.

- Prvi najbolji izbor za potrošače je prestanak pušenja. Ako to ne urade sledeća najbolja stvar je da pređu na bolje alternative - rekao je Olčak.

Biznismen je u četvrtak u Berlinu naglasio da je grupa ozbiljna u pogledu ukidanja konvencionalnih cigareta. Grejači duvana trebalo bi da predstavljaju budućnost industrije.

- Izaći ćemo iz poslovanja sa cigaretama i ponuditi samo proizvode sa smanjenim rizikom. Kad je to tačno? To je još nejasno. Možemo da odredimo vreme završetka, ali ga još nismo definisali - rekao je izvršni direktor kompanije Filip Moris u Nemačkoj i Austriji Markus Esing.

Za "marlboro" cigarete to verovatno znači zbogom.

Umesto svetski poznatog brenda uskoro bi trebalo da počnu da se prodaju navodno manje štetni grejači duvana. Takvi uređaji ne sagorevaju duvan već ga samo zagrevaju. To bi trebalo da proizvede 95 odsto niže nivoe štetnih sastojaka u poređenju sa cigaretama.

Nikotin je i dalje uključen tako da i grejači duvana takođe izazivaju zavisnost.

(Kurir.rs/Feniks magazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track