"HOĆE DA NAS ISPROVOCIRAJU" Putin se oglasio nakon masovnog napada dronovima na Moskvu
Foto: YouTube/ Sky News

reakcija

"HOĆE DA NAS ISPROVOCIRAJU" Putin se oglasio nakon masovnog napada dronovima na Moskvu

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu za napad dronovima na Moskvu i naglasio da to predstavlja "akt terorizma".

- Nismo mi pokrenuli ovaj rat 2014. godine. Kijevski režim je pokrenuo rat u Donbasu. A mi ne koristimo ta sredstva koja koriste ukrajinski lideri. Još jedna potvrda toga je napad na stambene objekte u Moskvi - rekao je predsednik Rusije.

Putin je naglasio da ruska vojska za razliku od Oružanih snaga Ukrajine izvodi samo precizne udare po objektima vojne infrastrukture među kojima je i "ukrajinski vojni obaveštajni štab koji je pogođen pre dva-tri dana".

- Кao što znate, kijevski režim je izabrao drugačiji put, put pokušaja zastrašivanja Rusije i pokušaja zastrašivanja ruskih građana i udara na stambene objekte. To je naravno jasan znak terorističke aktivnosti - rekao je šef ruske države.

Putin je naglasio da Kijev pokušava da izazove isti odgovor Rusije i dodao da je to zabrinjavajuće.

- Videćemo šta ćemo da radimo sa tim. Građani Ukrajine ipak bi trebalo da znaju šta gura njihovo sadašnje rukovodstvo - rekao je Putin.

Ruski predsednik je rad moskovskog PVO sistema nazvao redovnim i zadovoljavajućim.

- Jasno je šta treba da se uradi da se zbije PVO prestonice, a vlasti će to učiniti - zaključio je Putin.

Ukrajina je u utorak ujutro prema ruskim tvrdnjama pokrenula masovni napad dronovima na ciljeve u Moskvi. Pet bespilotnih letelica je uništio kompleks protivvazdušnih topova u Podmoskovlju dok je ostale tri oborio sistem za elektronsko ratovanje.

(Kurir.rs/RIA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track