PRIGOŽIN KIPTI OD BESA NAKON NAPADA DRONOVIMA NA MOSKVU: Stoko jedna, izvucite g*zicu iz kabineta, lete ka vašim kućama (VIDEO)
Foto: Printscreen/Meduza

reakcija

PRIGOŽIN KIPTI OD BESA NAKON NAPADA DRONOVIMA NA MOSKVU: Stoko jedna, izvucite g*zicu iz kabineta, lete ka vašim kućama (VIDEO)

Planeta -

Osnivač privatne ruske vojne kompanije PMC "Vagner" Jevgenij Prigožin kipti od besa nakon masovnog napada dronovima na Moskvu.

Prigožin se žestoko obrušio na ministarstvo odbrane.

- Smrdljivi stvorovi! Šta to radite? Vi ste stoka! Izvucite g*zicu iz kancelarija u koje ste postavljeni da branite zemlju. Vi ste ministarstvo odbrane - navodi Prigožin u oštroj video poruci objavljenoj na kanalu Vagnera na Telegramu.

Vođa Vagnera navodi da ministarstvo odbrane nije ništa učinilo da spreči napad na Moskvu. Nejasno se međutim kome se tačno obraća.

- Zašto j*bote dozvoljavate ovim dronovima da lete za Moskvu? Činjenica je da lete na Rubljovku na tvoju kuću. Dodođavola! Neka vam kuće gore! A šta da rade obični ljudi kad im dronovi sa eksplozivom udare u prozore - navodi Prigožin.

Vođa Vagnera navodi da je mnogo puta upozoravao na napad na Moskvu, ali da niko nije hteo da ga čuje.

- Kao građanin sam veoma besan što taj ološ mirno sedi na svojim debelim g*zicama koje maže skupim kremama. Zato verujem da narod ima puno pravo da tim moronima postavi ova pitanja - rekao je Prigožin.

Ukrajina je u utorak ujutro, podsetimo, prema ruskim tvrdnjama pokrenula masovni napad dronovima na ciljeve u Moskvi. Pet bespilotnih letelica je uništio kompleks protivvazdušnih topova u Podmoskovlju dok je ostale tri oborio sistem za elektronsko ratovanje.

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu za napad dronovima na Moskvu i naglasio da to predstavlja "akt terorizma".

Putin je naglasio da ruska vojska za razliku od Oružanih snaga Ukrajine izvodi samo precizne udare po objektima vojne infrastrukture.

- Кao što znate, kijevski režim je izabrao drugačiji put, put pokušaja zastrašivanja Rusije i pokušaja zastrašivanja ruskih građana i udara na stambene objekte. To je naravno jasan znak terorističke aktivnosti - rekao je šef ruske države.

Putin je naglasio da Kijev pokušava da izazove isti odgovor Rusije i dodao da je to zabrinjavajuće.

- Videćemo šta ćemo da radimo sa tim. Građani Ukrajine ipak bi trebalo da znaju šta gura njihovo sadašnje rukovodstvo - rekao je Putin.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja