PEDOFIL EPSTAJN NASTAVIO DA SE VIĐA SA DEVOJKAMA I POSLE ROBIJE: Dnevno ga posećivalo i do sedam žena!
Foto: Profimedia

PEDOFIL EPSTAJN NASTAVIO DA SE VIĐA SA DEVOJKAMA I POSLE ROBIJE: Dnevno ga posećivalo i do sedam žena!

Planeta -

Američki milijarder i pedofil Džefri Epstajn je nastavio da se sastaje sa desetinama mladih žena pošto je osuđen za seksualne zločine, a do sedam devojaka ga je posećivalo u jednom danu, otkrivaju njegovi privatni kalendari.

Pedofil koji je bio opsednut zubima – imao stomatološku stolicu u svom domu na Floridi, a drugu na svom karipskom ostrvu – često je slao žene kod zubara na Menhetnu, pokazuju dokumenti.

Otkrića su deo tranše dokumenata predatih vladi Američkih Devičanskih ostrva u okviru njene istrage o njegovoj operaciji trgovine ljudima.

Oni pokazuju da je pedofil, uprkos tome što je registrovan seksualni prestupnik koji je upravo odslužio kaznu od 13 meseci zatvora, imao ‘sastanke’ u svako doba dana.

Samo jednog dana, Epstajn je imao tri seta ‘sastanaka’ sa dve mlade žene, nakon čega je usledio poslednji u 19.30 sa usamljenom ženom – dostigavši ukupno sedam devojaka za pet sati.

Među imenima u kalendarima bile su brojne Ruskinje, modeli i žena koja ga je kasnije tužila rekavši da joj je oduzeo nevinost i primorao je na lažni brak kako bi jednog od njegovih saradnika zadržao u zemlji.

Iako je tačna priroda ‘sastanaka’ bila nejasna, način na koji su žene opisane – njihovo ime praćeno samo telefonskim brojem – bio je identičan načinu na koji su njegove žrtve navedene u odeljku njegove Crne knjige kontakata pod naslovom „masaža“.

Virdžinija Roberts, Džefri Epstajn
foto: Profimedia, AP / New York State Sex Offender Registry

Uznemirujuća slika proizilazi iz stotina stranica dokumenata mejlova i dnevnika sa imanja Epstajna, koji se obesio dok je čekao suđenje za seksualnu trgovinu 2019. godine.

Dejli mejl je došao do dokumenata koji daju uvid bez presedana u Epstajnovu mrežu uticaja i kontakata.

Ali oni takođe snažno sugerišu da Epstajnova osuda iz 2008. godine za navođenje maloletnice na prostituciju – deo sporazuma o priznanju krivice – nije učinila ništa da spreči njegovo dalje delovanje.

Dnevnici sadrže imena mladih žena koje lete iz stranih zemalja sa brojevima letova i vremenom kada će sleteti.

Epstajn se sastajao sa ženama od 8 ujutru do kasno uveče i čak se sastajao sa njima pre i nakon što su svetski poznati gosti stigli u njegovu vilu u Njujorku.

Jednog dana Epstajn je imao ‘probni sastanak u 8.30 ujutro’ sa švedskom manekenkom, a zatim je usledio drugi u 9.30 sa još dve žene na adresi na Menhetnu.

U 14 časova imao je još jedan ‘sastanak’, nakon čega je usledio četvrti u 16 časova istog dana.

Još jedan primer Epstajnovog zauzetog rasporeda bio je dan u kojem je imao sastanke sa sedam žena u periodu od pet sati.

‘Sastanci’ su počeli u 15 časova sa dve devojke, nakon čega su usledile još dve u 17.15, treći par u 18.15 i poslednji ‘sastanak’ u 19.30.

Tokom suđenja Gislejn Maksvel, Epstajnovoj madam, sud je od jedne od njegovih žrtava čuo da je Epstajn imao seks tri puta dnevno.

Jedna od onih žena za koje se navodi da su imale ‘sastanak’ sa Epstajnom podnela je tužbu protiv njega. Rekla je da ju je Epštajn zlostavljao godinama, počevši od 17. godine.

Naterao ju je da se uda za stranog državljanina i regrutatora kako bi je zadržao u SAD da radi za njega. U zamenu, joj je rečeno da će dobiti 20.000 dolara za medicinski zahvat koji joj je potreban.

Džefri Epstajn, Gilejn Maksvel
foto: Profimedia / Capital pictures

Uznemirujuće, jedna mlada žena je navedena kako je sa roditeljima posetila Epstajnovu kuću u Njujorku, a zatim je gledala šou. Ista žena je kasnije viđena kako odlazi sa Epštajnom i još devet mladih žena – od kojih su većina poznate Epstajnove saradnice.

Još jedna žena u evidenciji je Epstajnova poslednja poznata devojka, Beloruskinja Karina Šuliak, koja je takođe bila licencirani zubar.

Izvori su ranije rekli za Dejli mejl da je Epstajn bio opsednut time da njegove žrtve imaju dobre zube i da je čak postavio zubarsku stolicu u svojoj vili u Palm Biču, a drugu na ostrvu na Karibima.

Kalendari pokazuju da su neke od mladih devojaka koje imaju ‘sastanke’ sa njim poslate kod zubara na Menhetnu, očigledno da im poprave zube.

Dnevnici takođe jasno pokazuju ko je bio u Epstajnovom najužem krugu od oko 2010. do 2015. godine, perioda koji dokumenti pokrivaju.

Većinu dnevnih rasporeda Epstajnu je mejlom poslala njegova bivša pomoćnica Lesli Grof, koja je imenovana kao neoptuženi saučesnik u njegovom sporazumu o priznanju krivice iz 2008. godine.

Njen advokat rekao je za Dejli mejl da nikada nije sumnjala da je Epštajn ‘umešan u ilegalne aktivnosti’.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja