POKOLJ U BELGORODU! Rusi uništili 50 ukrajinskih vojnika koji su pokušali da napadnu pograničnu oblast!
Foto: Foto printscreen Sky News

POKOLJ U BELGORODU! Rusi uništili 50 ukrajinskih vojnika koji su pokušali da napadnu pograničnu oblast!

Planeta -

Ruska vojska uništila je više od pedeset ukrajinskih militanata koji su pokušavali da napadnu Belgorodsku oblast, javilo je Ministarstvo odbrane na Telegram kanalu. „Ukupno je više od 50 ukrajinskih terorista, četiri borbena oklopna vozila, borbeno vozilo višecevnog raketnog sistema BM-21 Grad i jedan kamionet uništeno u pograničnom području sa Ukrajinom“, navodi se u saopštenju, prenele su RIA Novosti.

"Posle granatiranja, neprijatelj, u sastavu 30 militanata i sedam oklopnih vozila, pokušao je da napadne u pravcu Volčanska i međunarodnog automobilskog punkta Šebekino. Artiljerija Zapadnog vojnog okruga otvorila je vatru i uništila do deset napadača i jedno oklopno borbeno vozilo. Neprijatelj se povukao u pravcu Pletenevke.

Druga grupa od 15 militanata pokušala je da prodre na rusku teritoriju duž leve obale reke Severski Donec u pravcu Gatišča i Nove Tavolžanke. Ukrajinska vojska je dignuta u vazduh u minskom polju, njihove ostatke je uništila ruska artiljerija.

U isto vreme, druga ukrajinska grupa od dvadeset militanata napredovala je duž desne obale Severskog Donca ka Novoj Tavolžanki. Tokom borbe malokalibarskog naoružanja sa jedinicama koje pokrivaju državnu granicu Zapadnog vojnog okruga, ona je rasturena. Neprijatelj je izgubio osam militanata i jedno borbeno oklopno vozilo", saopštilo je ministarstvo.

- Oko 05:00 ruske Vazdušno-kosmičke snage su izvele dva udara na rezerve militanata na teritoriji Ukrajine. Kasnije je neprijatelj ponovo pokušao da se probije iz područja Pletenevka i Volčanska. U napadu je učestvovalo do 70 boraca, pet tenkova i nekoliko oklopnih vozila.

Raketne trupe, artiljerija, teški sistemi za bacanje plamena otvorili su vatru na grupu. Militanti su izgubili 12 ljudi, dva borbena oklopna vozila, kamionet i povukli se u pravcu Žovtneva.

Kasnije je vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije nanela devet udara na vojne i neprijateljske rezerve u povlačenju - navedeno je u saopštenju.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track