MOSKVA SE HITNO OGLASILA: Osujetili smo ukrajinsku ofanzivu, neprijatelj je potučen do nogu, trpi STRAVIČNE GUBITKE
Foto: Profimedia

zvanično

MOSKVA SE HITNO OGLASILA: Osujetili smo ukrajinsku ofanzivu, neprijatelj je potučen do nogu, trpi STRAVIČNE GUBITKE

Planeta -

Кijev je započeo dugo obećanu ofanzivu, koncentrišući u prethodna tri dana veliki broj ljudstva i opreme na različitim sektorima fronta, ali ruske trupe su osujetile sve napade, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Pokušaji napada su osujećeni, neprijatelj je zaustavljen, ruski vojnici i oficiri su pokazali hrabrost i herojstvo u borbama. Ponavljam, neprijatelj nije ostvario svoje ciljeve, pretrpeo je značajne i neuporedive gubitke - naglasio je ministar odbrane.

Šojgu navodi da su snage 23. i 31. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine 4. juna pokušale ofanzivu na pet pravaca.

- Neprijatelj nije postigao uspeh ni na jednom od pravaca. Pretrpeo je značajne gubitke. Izgubio je 300 vojnika, 16 tenkova, 26 borbenih oklopnih vozila i 14 drugih vozila - rekao je Sergej Šojgu.

Sergej Šojgu
foto: EPA / Michail Klimentyev/Sputnik / Kremlin

Dan kasnije Oružane snage Ukrajine su prema njegovim rečima izgubile više od 1.600 vojnika, 28 tenkova, uključujući osam "leoparda" i tri tenka na točkovima AMКS-10, ali i 136 jedinica druge vojne opreme.

- Za tri dana borbenih dejstava na svim pravcima gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 3.715 vojnika, 52 tenka, 207 oklopnih vozila, 134 vozila, pet aviona i dva helikoptera - rekao je Šojgu.

Prilikom odbijanja napada poginuo je 71 ruski vojnik dok je 210 povređeno.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track