SLUŽBA BEZBEDNOSTI UKRAJINE TVRDI DA SU PRESRELI VAŽAN TELEFONSKI POZIV: "Ovo je dokaz da su Rusi razneli branu u Hersonu"
Foto: Twitter/nexta_tv

SLUŽBA BEZBEDNOSTI UKRAJINE TVRDI DA SU PRESRELI VAŽAN TELEFONSKI POZIV: "Ovo je dokaz da su Rusi razneli branu u Hersonu"

Planeta -

Ukrajinska služba unutrašnje bezbednosti saopštila je u petak da je presrela telefonski poziv koji je dokazao da su ruske snage digle u vazduh hidroelektranu i branu Kahovka u oblasti Herson na jugu Ukrajine.

Služba bezbednosti Ukrajine objavila je na svom Telegram kanalu jednoipominutni audio snimak navodnog razgovora.

Ruske i ukrajinske vlasti se međusobno optužuju za granatiranje brane u Hersonu koje je dovelo do poplava, zbog kojih je na hiljade ljudi ostalo bez svojih domova, dok su stotine hiljada njih ostale bez normalnog pristupa vodi za piće.

Kijev tvrdi da je pucanje brane ruska "ekološka bomba masovnog uništenja", dok iz Moskve poručuju da je reč o terorističkom aktu koji su izvele ukrajinske snage u okviru svoje kontraofanzive.

1 / 15 Foto: AP/Libkos

Guverner Hersonske oblasti pod kontrolom Rusije Vladimir Saldo izjavio je danas da su dve osobe ubijene i dve ranjene u Golaja Pristanu kada su Ukrajinci granatirali punkt za evakuaciju civila sa poplavljenog područja, usled uništenja Kahovske brane.

U međuvremenu je portparol Kremlja Dmitrij Peskov optužio Ukrajinu za napade na ruske spasioce u poplavljenom području, preneo je Rojters.

Ukrajinski zvaničnici su u sredu optužili ruske snage da ciljaju spasioce na desnoj obali Dnjepra, koja je pod kontrolom Kijeva, navodi Rojters.

Uskoro opširnije...

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:19

UNIŠTENA BRANA KAHOVKA KOD HERSONA: Rusi i Ukrajinci krive jedni druge za rušenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track