NEVALJALI: U Vatikanu skidaju filmove za odasle?!
Foto: Rojters

Istraživanje

NEVALJALI: U Vatikanu skidaju filmove za odasle?!

Planeta -
Ekipa jednog stranog portala uradila je zanimljivo istraživanje. Oni su tražili podatke o ilegalnom preuzimanju multimedijalnih sadržaja u Vatikanu

Da se u Vatikanu ne bave samo religijom dokazali su i stručnjaci jednog portala koji su otkrili da se u toj malenoj zemlji skidaju serije i filmovi, a posebno oni za odrasle.

Ekipa sa "TorrentFreaka" je došla na zanimljivu ideju: istraživali su koliko se filmova ilegalno skida u Vatikanu. Budući da je u pitanju mala država, napominju, količina skidanja je prilično niska, ali uprkos tome primetili su da je jedna IP adresa mnogo aktivnija od ostalih, a najčešće se sa nje ilegalno preuzimano "Chicago Fire", "Lightfields", "The Neighbours" i "Touch".

Iako u Vatikanu vole serije, retko skidaju nova izdanja koji još nisu izašla na DVD (samo su tri naslova na čitavu spisku: "Zapravo ljubav" od pre deset gdoina, "Snitch" i "The Last Stand"), a ni muzika nije preterano popularna, jednako kao ni video igrice. Ali, već kad su praktično odustali od svog istraživanja, naišli su na "zanimljive" podatke.

"I dok stanovnici Vatikana nisu preterano zainteresovani za holivudske filmove, uživaju u onima samo za odrasle. Istražili smo pojedine naslove i otkrili da skidači sadržaja u Vatikanu imaju jednu do dve neobične interesne tajne. Nećemo objaviti naša konkretna otkrića, ali budite slobodni sami se pozabaviti istraživanjem", stoji na stranici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track