NAPADI NA MUSLIMANE: Zapalili džamiju u Engleskoj

Antimuslimanska liga

NAPADI NA MUSLIMANE: Zapalili džamiju u Engleskoj

Planeta -
Nakon antimuslimanskih protesta policija je uhapsila dvojicu muškaraca u gradu Grimsbi na istočnoj obali Engleske, zbog sumnje da su zapalili džamiju. Prema izveštaju policije u požaru niko nije stradao, u isto vreme osam džamija je napadnuto u celoj zemlji

LONDON - Britanija strahuje od islamofobije, koja se poput talasa obrušila na ovu zemlju zbog brutalnog ubistva vojnika Lija Rigbija, za koje su ubice tvrdile da je bilo osveta za smrt muslimana širom sveta.

Nakon antimuslimanskih protesta policija je uhapsila dvojicu muškaraca u gradu Grimsbi na istočnoj obali Engleske, zbog sumnje da su zapalili džamiju. Prema izveštaju policije u požaru niko nije stradao.

Nedugo pre podmetanja požara pripadnici Antimuslimanskog engleskog odbrambenog saveza demonstrirali su u centru grada što je dovedeno u vezu sa paljenjem džamije.

Stotine pristalica ovog udruženja marširalo je i u blizini rezidencije premijera Dejvida Kamerona, pozivajući na proteste širom Velike Britanije. U demonstracijama u Njukaslu u subotu, besni navijači skandirali su parole pozivajući muslimane da napuste zemlju.

Prema izveštajima sa telefonske linije za pomoć napadnutim muslimanima u 48 sati posle ubistva, primljeno je 162 dojave žrtava, koje su prijavile da su ih vređali, napadali ili bacali stvari na njih.

Pre ubistva, ista linija primala je oko pet žalbi dnevno. Prema istom izvoru osam džamija napadnuto je u isto vreme u celoj zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=w995KxHBgiU
http://www.youtube.com/watch?v=YSRs6qrIcuo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track