AMERIČKI KOMANDOS: Ovako sam ubio Osamu bin Ladena GLAVA MU JE PUKLA I PAO JE!
Foto: AP, Printscreen YouTube/CNN

Pucao je dvaput

AMERIČKI KOMANDOS: Ovako sam ubio Osamu bin Ladena GLAVA MU JE PUKLA I PAO JE!

Planeta -

Robert O'Nil, pripadnik američkih "foka" koji tvrdi da je lično ubio Osamu bin Ladena, vođu terorističke mreže Al KaIda, objavio je memoare u kojima je opisao poslednje trenutke tadašnjeg svetskog teroriste broj jedan.

U novoj knjizi "Operativac", koja je izašla ove nedelje. O'Nil (41) detaljno je opisao događaje iz 2. maja 2011, kad su američki specijalci napali Bin Ladenovo sklonište u Abotabadu u Pakistanu.

O'Nil piše da je posebno bio upozoren na Bin Ladenovog sina Halida, koji je bio "poslednja linija odbrane oca".

"Analitičarka obaveštajne službe rekla nam je da će tamo biti Halid bin Laden, Osamin 23-godišnji sin, naoružan i opasan, poslednja linija odbrane svog oca. Ako ga nađete, rekla nam je, Osama je iza sledećih vrata", piše on. Tako je i bilo: namučili su se da nađu Halida, a kad su ga ubili, potražili su Osamu.

(VIDEO) JOŠ JEDAN UBICA BIN LADENA: I komandos Rob O'Nil tvrdi da je ubio šefa Al Kaide

Na kraju je O'Nil video Bin Ladena "višeg i mršavijeg nego što sam očekivao, sa kraćom bradom i sedom kosom“. Ispred njega je stajala žena, ali specijalac je nanišanio iznad njenog ramena i dvaput povukao obarač.

Robert O'Nil sa saborcima (Foto: Printscreen YouTube/Fox News)
Robert O'Nil sa saborcima (Foto: Printscreen YouTube/Fox News)

"Bin Ladenova glava je pukla i on je pao. Smestio sam mu još jedan metak u glavu. Što je sigurno, sigurno je“, opisuje događaje O'Nil, koji je napisao u saopštenju da je želeo da pokaže "ljudsku stranu" borbe.

O'Nilov saborad Met Bisonet napisao je 2012. knjigu "Težak dan", u kojoj je detaljno opisao napad na Bin Ladena, ali nije imenovao vojnika koji je likvidirao teroristu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track