AMERIČKI OBAVEŠTAJCI DEMANTOVALI TRAMPA: Nije bilo prisluškivanja u Beloj kući
Foto: Printscreen Intercept

Afera prisluškivanje

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI DEMANTOVALI TRAMPA: Nije bilo prisluškivanja u Beloj kući

Planeta -

Direktor američkih vodećih bezbednosnih i obaveštajnih agencija izjavili su danas da nemaju informacije koje bi potvrdile tvrdnje predsednika Donalda Trampa da ga je njegov prethodnik Barak Obama prisluškivao pre izbora.

"Uz poštovanje predsednikovih tvitova o tome da ga je prethodna administracija navodno prisluškivala, ja nemam informaciju koja bi podržala te tvitove", rekao je direktor FBI Džejms Komi tokom svedočenja u Kongresu SAD, prenosi AFP.Isto stanovište, prema njegovim rečima, ima i ministarstvo pravde koje nadgleda FBI i druge agencije.

Komi je dodao da nijedan pojedinac ne može da naloži prisluškivanje nekog građanina Amerike, već da dozvolu za to daju sudovi posle rigoroznog procesa odlučivanja.Pred komitetom Kongresa za obaveštajne poslove svedočio je i direktor NSA Majk Rodžers odbacio sugestiju Trampove administracije da je Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) zatražila od britanske obaveštajne službe da špijunira predsednika SAD.

On je dodao da u potpunosti stoji iza izveštaja obaveštajne zajednce kada je reč o mešanju Rusije u američke izbore prošle godine.Prethodno je Komi potvrdio da FBI istražuje moguće napore koje je preduzimala ruska vlada kako bi se mešala u američke izbore 2016. godine, uključujući bilo kakve veze kampanje predsednika Donalda Trampa i Moskve, prenosi Rojters.

On je kazao da ispitivanje "uključuje istragu prirode bilo kakvih veza između pojedinaca povezanih sa Trampovom kampanjom i ruske vlade i to da li je postojala bilo kakva koordinacija između kampanje i napora Rusije".

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VESTI KURIR TV 20.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track