AMERIKA STRAHUJE: Nestalo 11 aviona, napašće nas 11. septembra!
Foto: Wikipedia

Godišnjica napada na STC

AMERIKA STRAHUJE: Nestalo 11 aviona, napašće nas 11. septembra!

Planeta -
Američka vlada već dve nedelje upozorava na pogoršanje situacije u Libiji, ukazujući na činjenicu da bi avioni mogli da budu upotrebljeni u napadima kojima bi se obeležila godišnjica terorističkih napada na SAD od 11. septembra 2001. godine, objavio je američki portal Vašington Fri Bikon

VAŠINGTON - Američki zvaničnici strepe od mogućnosti da je 11 komercijalnih aviona, koji su nestali prošlog meseca u Libiji tokom borbi za aerodrom u Tripoliju, završilo u rukama islamskih militanata i da bi oni mogli da ih upotrebe za terorističke napade.

Jedanaest aviona u vlasništvu dve libijske državne aviokompanije je nestalo prošlog meseca, nakon što su pripadnici militantne organizacije "Libijska zora" preuzeli kontrolu nad međunarodnim aerodromom u prestonici Tripoliju, preneo je britanski "Dejli mejl".

Američka vlada već dve nedelje upozorava na pogoršanje situacije u Libiji, ukazujući na činjenicu da bi avioni mogli da budu upotrebljeni u napadima kojima bi se obeležila godišnjica terorističkih napada na SAD od 11. septembra 2001. godine, objavio je američki portal "Vašington Fri Bikon".

"U Libiji je nestao jedan broj komercijalnih aviona, a 11. septembra 2001. smo svi videli šta može da se desi sa otetim avionima", izjavio je jedan neimenovani američki zvaničnik za pomenuti portal. Osim godišnjice terorističkih napada Al Kaide na SAD, 11. septembra se obeležava i druga godišnjica napada islamističkih militanata na ambasadu SAD u Bengaziju, pri čemu je poginulo četvoro Amerikanaca, uključujući ambasadora Kristofera Stivensa.

Aerodrom u Tripoliju je zatvoren od sredine jula usled borbi dve suprotstavljene militantne grupe, a krajem avgusta je kontrolu nad aerodromom preuzela "Libijska zora". Na snimkama objavljenima posle toga se vidi više potpuno ili delimično izgorenih avioni, od kojih su neki takođe izrešetani mecima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track