ATOMSKI RAT: Tramp gomila nuklearke, Putin pravi sajber-armiju
Foto: Shutterstock, AP, Reuters

Predsednici SAD i Rusije pojačavaju arsenal

ATOMSKI RAT: Tramp gomila nuklearke, Putin pravi sajber-armiju

Planeta -

Ja sam protiv atomskog oružja, ali dok ono postoji, Amerika ga mora imati najviše, poručio Tramp

VAŠINGTON/MOSKVA - Svet je u sve većoj opasnosti od izbijanja nuklearnog rata - američki predsednik Donald Tramp najavio je povećanje nuklearnog arsenala svoje zemlje, dok ruski lider Vladimir Putin pravi specijalnu armiju i informacijsko-informatičke jedinice.Uprkos tome što su dvojica lidera najavljivali poboljšanje odnosa između dve supersile, oni su i dalje zategnuti, a obe zemlje su poslednjih dana najavile povećanje nuklearnog arsenala, kao da atomske glave koje imaju već nisu sposobne da razore pola planete.

Kurir TV: Zašto je MIG 35 bolji od F 35?

Najjači po svaku cenu

Nimic vs Kuznjecov

Propagandni obračun

Ruski ministar obrane rekao je da se takve snage osnivaju kako bi se Rusija odbranila od sajber i propagandnih napada sa Zapada, odnosno isključivo u odbrambene svrhe, ali deo ruskih generala nije se složio s tom ocenom ministra, jer smatraju da Rusija i tu mora da ima inicijativu. Šojgu je istakao i da je modernizovano gotovo 62 odsto postojećeg naoružanja i opreme ruske vojske.

Novi napad na šefa KremljaPUTINA MONTIRALI IZMEĐU VENDI I IVANKEInternetom ovih dana kruži fotografija na kojoj se Vladimir Putin nalazi između Vendi Deng Mardok, bivše supruge Ruperta Mardoka, i Ivanke Tramp, prve ćerke SAD. Naravno, radi se o montaži, koja je nastavak lažne teorije da su Putin i Vendi ljubavnici. Podsećamo, Rupert se razveo od Vendi kad je otkrio da ga vara s Tonijem Blerom, bivšim premijerom Velike Britanije.

Besan kao ris Lider udario na čuveni biroFBI JE NESPOSOBAN!Donald Tramp je na Tviteru prozvao FBI zbog toga što nije uspeo da stane na kraj curenju informacija od nacionalne bezbednosti u medije.- FBI je totalno nesposoban da zaustavi curenje informacija koje se tiču nacionalne bezbednosti, što već dugo podriva našu vladu. Čak nisu u stanju da pronađu izvore u samom FBI iz kojih cure podaci. Medijima se odaju poverljive informacije koje mogu da imaju razoran uticaj na SAD - napisao je Tramp.Trampova reakcija je usledila pošto je FBI odbio zahtev Rajnsa Pribusa, šefa kabineta Bele kuće, da demantuje medijske izveštaje kako su savetnici novog predsednika često bili u kontaktu sa agentima ruske obaveštajne službe.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja