SAKRIO NOŽ U JAKNI: Srbin sedam puta izbo ljubavnika bivše žene!

Osuđen na 12 godina

SAKRIO NOŽ U JAKNI: Srbin sedam puta izbo ljubavnika bivše žene!

Austrija -
Policija je protiv njega izdala čak šest zabrana prilaska, ali ga to nije omelo da 17. marta ponovo pokuca na njena vrata

BEČ - Dragan B. (42) osuđen je na 12 godina zatvora zbog pokušaja ubistva ljubavnika (27) svoje bivše supruge. On je njenog novog partnera 17. marta ove godine napao nožem pošto nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je njegov brak završen.

Nakon razvoda nastavio da dolazi na ženina vrata, da joj preti, a nekoliko puta ju je i pretukao. Policija je protiv njega izdala čak šest zabrana prilaska, ali ga to nije omelo da 17. marta ponovo pokuca na njena vrata, ovoga puta sa nožem sakrivenim u jakni.

Oko 23:20 pozvonio je na interfon njene zgrade u 2. bečkoj opštini. Budući da nije želeo da se predstavi, novi partner vlasnice stana je sišao do ulaznih vrata da proveri. Tek što je otvorio vrata optuženi ga je pesnicom udario u lice, glasno psujući i preteći da će ga ubiti. Tada je izvukao nož i napao nesrećnog muškarca.

Nakon prvog uboda mladić je uspeo napadača nogom DA odgurne od sebe. Pokušao je da pobegne, ali ga je razjareni 42-godišnjak sustigao i ubo ga još šest puta. Teško povređena žrtva (šest uboda u oblasti grudi i jedan u butinu) ostala JE da leži u hodniku zgrade, jer prema sopstvenim rečima, "nije želeo da uplaši decu“.

Optuženi je izjavio da je 27-godišnjaka napao u samoodbrani:

"Samo sam želeo da prestane da me tuče. Branio sam se površnim ubodima“, izjavio je optuženi. Život žrtve spasila je hitna operacija u Bečkoj opštoj bolnici (AKH).

Ljubomorni bivši muž osuđen je odlukom porote, sa pet glasova za i tri protiv dvanaestogodišnje kazne. Novi partner njegove bivše supruge dobio je 4.270 evra odštete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track