AUSTRIJSKA ŠEFICA DIPLOMATIJE PROMENILA RESTORAN ZA SVADBU: Umesto u dvorcu Putin i ostali svatovi uživaće u pogledu sa terase!
Foto: printscreen

venčanje u vinariji

AUSTRIJSKA ŠEFICA DIPLOMATIJE PROMENILA RESTORAN ZA SVADBU: Umesto u dvorcu Putin i ostali svatovi uživaće u pogledu sa terase!

Austrija -

Austrijska policija započela je bezbednosne pripreme za sutrašnju svadbu ministarke inostranih poslova Austrije Karin Knajsel, na koju dolazi i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Svadba ministarke Knajsel i biznismena Volfganga Majlingera zakazaka je u restoranu na poznatoj vinskoj trasi u Štajerskoj u mestu Sulktal. Najpre je Knajsl zakazala svadbu u dvorcu Gamlic, ali je, pošto su se u medijima pojavile priče da je jedna svadba morala biti otkazana zbog nje, odlučila je da promeni lokaciju. Ministarka je izabrala vrlo popularan datum za svadbu 18.avgust, za kada su zakazane mnoge svadbe širom Austrije.

Specijalne jedinice austrijska policije Kobra zadužene su za bezbednost gostiju, među kojima će biti i članovi austrijske vlade, predvođene kancelarom Sebastijanom Kurcom. Policija je najavila uvođenje zabrane prilaska arealu oko prilaska restoranu. Samo određen broj ljudi, zvanice, moćiće da pristupe restoranu i parkingu.

Ulice, kako je navedeno u saopštenju, neće biti zatvarane, jer policija želi da što je moguće manje, remeti život stanovnika ovog mesta, kao i gostiju vinske trase. Međutim, najavljuje da će u celoj južnoj Štajerskoj dolaziti do privremenih obustavljanja saobarćaja. Takođe biće uvedena zabrana preleta, posebno za dronove nad mestom održavanje svadbe.

Putinov poklon iznennađenja

Ruski predsednik sa sobom će dovesti i hor od deset Kozaka, kao poklon šefici austrijske diplomatije, tvrde neimenovane diplomate. Odziv predsednika Putina pozivu na svadbu austrijske ministarke izazvao je pažnju svetske javnosti i kritike sa mnogih strana. Kritičari smatraju da se radi o neuobičajenom činu, dok najviši predstavnici austrijske vlade, među njima vicekanelar Hajnc-Kristijan Štrahe, dolazak Putina ocenjuju velikom časti z Austriju.

Pored južne Štajerske i na aerodromu Grac, na koji će sleteti avion ruskog predsednika, najavljene su moguće obustave saobraćaja. Policija će biti u većem broju prisutna na putevima, i posebno oko aerodroma gde će se vršiti bezbednosna kontrola svih osoba koje prilaze, zbog čega se putnicima savetuje da dođu sat vremena ranije nego uobičajeno na aerodrom.

Više stotina policajaca u uniformi i civilu, među kojima i pripadnici Kobri, angažovano je na obezbeđivanju gostiju.

Sa aerodroma Putin će, najverovatnije, helikopterom biti prebačen u mesto u kojoj se odrzava svadba. On će boraviti par sati u Austriji, pošto kasno posle podne ima sastanak u Nemačkoj sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track