CRNA NEDELJA U AUSTRIJI! UBIJENE TRI ŽENE ZA NEDELJU DANA: U Beču uhapšen Sirijac (18) osumnjičen da je zadavio  bivšu devojku (16)! MAJKA PRONAŠLA MRTVU ĆERKU  U PARKU! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

HOROR

CRNA NEDELJA U AUSTRIJI! UBIJENE TRI ŽENE ZA NEDELJU DANA: U Beču uhapšen Sirijac (18) osumnjičen da je zadavio bivšu devojku (16)! MAJKA PRONAŠLA MRTVU ĆERKU U PARKU! (FOTO)

Austrija -

Policija je u ponedeljak uhapsila Sirijca Jazana A. (18) osumnjičenog za ubistvo šesnaestogodišnje Manuele K. u Viner Nojštatu.

Telo ćerke koja je nestala u subotu pronašla je njena majka u parku nedaleko od njihove kuće prekriveno lišćem i granjem. Policija je po nalogu tužilaštva objavila fotografiju osumnjičenog Sirijca, inače bivšeg dečka žrtve. Posle intenzivne potrage on je uhapšen u Beču gde je imao prijavljeno prebivalište.

foto: Printscreen Facebook

Inače Jazan A. je u Austiju došao 2014. godine i odobren mu je azil. Jazan A. je međutim u međuvremenu zaradio poveći policijski dosije zbog čega se od oktobra 2018. vodio postupak za oduzimanje azila.

Sa Manuelom je bio u vezi oko godinu dana, ali su se zbog njegove ljubomore često svađali i ona je pre nekoliko nedelja prekinula vezu. Kako se nezvanično saznaje Manuela je Jazana prijavila policiji zbog seksualnog zlostavljanja.

foto: Printscreen Oe24.at

Navodno su pokušali da obnove vezu i u subotu su se sastali u jednom restoranu. Sirijac je čak poslao poruku majci devojke da će je vratiti kući do 3 sata, ali ona nikada nije stigla u roditeljski dom.

Prema prvim rezultatima istrage devojčica je zadavljena, a pronađeni su i tragovi borbe. Utvrđeno je i da nije ubijena na mestu gde je pronađeno telo već da je tu bačena jer su pronađeni tragovi vučenja. Postoji i svedok koji je, dok je šetao psa u parku, video mladića na mestu gde je pronađen leš.

foto: Printscreen Facebook

Kada je primetio da je viđen on je pobegao. Manuela je imala nekoliko braće i sestara, a živela je sa porodicom u Viner Nojštatu.

Ovo je inače crna nedelja za Donju Austriju jer je ovo treće ubistvo žena za nedelju dana koje se dogodilo u ovoj pokrajini. U utorak je na smrt izbodena četrdesetogodišnja majka četvoro dece u Amštetenu, a u sredu uveče, takođe nožem, ubijena je 50-godišnja žena u četvrti Viner Nojštat-Land smrtonosnom. Oba osumnjičena za ova ubistva su uhapšena.

Kurir.rs/oe24.at/V.S.

Foto Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja