MISTERIOZNA OTMICA PODIGLA AUSTRIJU NA NOGE: Nestala žena (88) iz čuvene plemićke porodice, pa se pojavila u kući svoje ćerke! Otkriveno šta se krije iza ovog čudnog događaja
Porodična palata, Foto: Youtube/Printscreen

nikome nije jasno šta se zapravo dogodilo

MISTERIOZNA OTMICA PODIGLA AUSTRIJU NA NOGE: Nestala žena (88) iz čuvene plemićke porodice, pa se pojavila u kući svoje ćerke! Otkriveno šta se krije iza ovog čudnog događaja

Austrija -

Austrijska policija je u utorak dobila prijavu da je Magdolna Terezija Otrubaj (88) oteta u Ajzenštatu, a radi se o majci generalnog direktora kompanije Esterhazi, povezane sa čuvenom austrijsko-mađarskom plemićkom porodicom. Međutim, žena se danas pojavila u kući svoje ćerke u Tirolu, nepovređena.

Pretpostavlja se da se iza "otmice" krije staričina želja da ode u Švajcarsku ili porodični sukobi.

Prema navodima policije, Magdolna Terezija Otrubaj je bila sa medicinskom sestrom napolju, kada su se pored njih zaustavila dva crna automobila. Sestra je gurnuta u stranu, dok je starica uvučena u kola. Medicinska sestra je odmah obavestila policiju, koja se dala u potragu.

Incident je izazvao veliku policijsku operaciju u malom gradu u blizini mađarske granice. Međutim, pojavile su se mnoge pojedinosti koje javnosti nisu jasne.

Mediji prenose da je starica dobrovoljno ušla u kola i da nije bilo nikakve prisile, a od samog incidenta do poziva policiji prošlo je 50 minuta. Kako se navodi, sin Stefan nije znao za majčine želje za putovanjem. Sada se postavlja i pitanje ko će platiti ovu opsežnu policijsku akciju u koju je bilo uključeno 100 ljudi.

Otrubaj je majka Stefana Otrubaija, člana porodice Esterhazi, mađarskih plemića čije je glavno sedište bilo grad Ajzenštat u današnjoj Austriji.

Stefan Otrubaj je direktor fondacije Esterhazi, koja upravlja imovinom porodice

Esterhazi.

Ovo nije prvi put da se članovi imućne porodice sukobljavaju. Imovina princeze Melinde Esterhazi je 2006. godine procenjena na 2,3 milijarde dolara. Princeza je 2002. godine poverila upravu nećaku Stefanu Otrubaju, a ova odluka dovela je do unutrašnjih porodičnih sukoba. Kako navode austrijski mediji, rođaci iz Bavarske tvrde da im godinama nije bilo dozvoljeno da posete Melindu i da je bila zatvorena protiv svoje volje.

Kurir.rs/Krone.at Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track