SRPKINJA U CENTRU SKANDALA KOJI TRESE AUSTRIJU: Na snimku zbog koga je Štrahe dao ostavku vidi se i Tajana, žena Štraheove desne ruke
Foto: Printscreen Youtube RTRS

skandal

SRPKINJA U CENTRU SKANDALA KOJI TRESE AUSTRIJU: Na snimku zbog koga je Štrahe dao ostavku vidi se i Tajana, žena Štraheove desne ruke

Austrija -

Skandalu koji trese Austriju prisustvovala je i jedna Srpkinja. Naime, na snimku se vidi vodeći političari desničarske Slobodarske partije Austrije (FPÖ) koji navodno pravi sumnjive dogovore sa navodnom ruskom bogatašicom za koju će se ispostaviti da je bila mamac. Ovaj tajni snimak uzdrmao je austrijsku vladu, a vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe je ponudio ostavku.

Međutim, na snimku se vidi i Tajana Gudenus, rođena Tajčić, supruga šefa poslaničkog kluba Johana Gudenusa, koji je Štraheova desna ruka.

Austrijski mediji tvrde da Tajana potiče iz srpske porodice iz Hrvatske koja je, navodno, izbegla u Banjaluku 1992. godine. Ona se preselila u Beč 2007. godine i za pet godina završila osnovne studije, a zatim i master-studije ekonomije te doktorske studije filozofije.

Od 2014. volonteriše u Fondu za integraciju, a jedan austrijski portal je preneo njenu izjavu da je svojom pričom htela da pokaže da ljudi sa migrantskim bekgraundom "nemaju manje nego više šansi“ zbog više jezika koje govore. Vodi blog „Baby and Beauty“ gde piše o tome kako je biti majka.

Drugi brak Johana Gudenusa (42) sa tom skoro dvostruko mlađom Srpkinjom (22) bio je često tema austrijskih trač-magazina koji su prošlog meseca javili da je Tajana navodno ponovo trudna a da roditelji navodno očekuju dečaka. Njihova prva ćerka Anastasija (Anastasia) nedavno je navršila godinu dana.

Iako su se opštinski venčali 2016, naredne godine upriličeno je tradicionalno pravoslavno venčanje u Hramu Hrista spasitelja usred Banjaluke.

(Kurir.rs/Dw.com/Foto: Printscreen Youtube RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track