ŠTRAHEA POTERAO MALER ZA MALEROM: Zbog Ruskinje doživeo  politički krah, a onda zadobio novi ŽESTOKI ŽIVOTNI UDARAC! (VIDEO)
Foto: Printscren Twitter

hoće da dokaže nevinost

ŠTRAHEA POTERAO MALER ZA MALEROM: Zbog Ruskinje doživeo politički krah, a onda zadobio novi ŽESTOKI ŽIVOTNI UDARAC! (VIDEO)

Austrija -

BEČ - Bvši austrijski vicekancelar i nekadašnji lider Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) Hajnc Kristijan Štrahe najavio je da želi da dokaže svoju nevinost u vezi s takozvanom aferom Ibica.

Štrahe je u subotu bio prinuđen da podnese ostavku na sve političke funkcije pošto su nemački mediji objavili video snimke na kojima se vidi kako jednoj navodnoj nećaki ruskog miliajrdera nudi državne poslove u zamenu za finansijsku podršku njegovoj stranci.

"Pronaćićemo sve koji stoje iza kriminalnih video snimaka i prljave kampanje iz inostranstva protiv moje ličnosti i dokazaću svoju nevinost. Za to ću se boriti", poručio je Štrahe preko Fejsbuka.

Ova afera nije imala samo negativan uticaj na njegov politički život, već je uticala i na njegov privatan život i brak.

Bečki dnevnik Kronen cajtung tvrdi da se njegova supruga Filipa Štrahe (31) sa njihovim sinom Henrikom napustila zajednički dom i preselila se kod svojih roditelja.

Ona je, u izjavi medijima, rekla da je šokirana i da želi najpre da sve analizira, kao i da se posveti svom sinu.

"Moram i želim da budem jaka za svog sina. On mi daje ogromnu energiju ”, rekao je Filipa. Dodala je da je njen suprug pogrešio i da "mora da živi sa gorkim posledicama."

U mojoj prirodi je da gledam napred i posvetiću se svom detetu i posvetiti borbi za dobrobiti životinja". Štrahe se, na konferenciji za štampu, na kojoj je saopštio podnošenje ostavke, posebno obratio supruzi moleći je da mu oprosti što se "kao tinejdžer ponašao prema Ruskinji i što je pokušavao da je impresionira".

Štrahe i Filipa su se venčali se u oktobru 2016. godine , a 1. januara ove godine dobili su sina. Štrahe iz prvog braka ima dvoje djece koja su stara 15 i 17 godina. Filipa je bivša manekenka, portparolka političara, tv voditeljka, a trenutno radi u FPÖ kao delegat za zaštitu životinja.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja