Najnovije vesti

SKANDAL! ŠVAJCARCI ŠPIJUNIRALI PO AUSTRIJI: Evo koga su pratili i zašto! Austrijske vlasti u šoku!
Foto: Profimedia

akcija knobLI

SKANDAL! ŠVAJCARCI ŠPIJUNIRALI PO AUSTRIJI: Evo koga su pratili i zašto! Austrijske vlasti u šoku!

Austrija

Švajcarska pogranična policija tajno je sprovela nadziranje i praćenje osoba na teritoriji Austrije.

U okviru akcije "Knobli", prema pisanju tamošnih medija, švajcarski policajci su četiri dana, u civilu, u austrijskoj pokrajini Forarlberg "špijunirali" svoje građane.

 

Razlog za akciju, s kojom nisu bile upoznate austrijske vlasti, jeste taj što se u Forarlbergu nalazi više radnji u kojima se potpuno legalno prodaje seme kanoplje, kao i oprema za uzgoj kanabisa.

 

U Švajcarskoj je uvoz određenih proizvoda od konoplje zabranjen. Švajcarski policajci su špijunirali mušterije iz Švajcarske u radnjama u Austriji, upisivali registracije automobila i prosleđivali ih u sistem, kako bi kasnije praćeni automobili bili zaustavljani na granici.

 

Austrija ništa nije znala o akciji švajcarske policije, a ne bi je ni odobrila, jer švajcarski kupci u pomenutim radnjama ne krše zakon.

 

Čitava akcija, koja je bila pod velom tajne, isplivala je u javnost pošto je jedan policajac na granici zaustavljen sa semenom konoplje u prtljažniku.

 

Policajac se žalio na delovanje svojih pograničnih kolega i trenutno se u Švajcarskoj razmatraju disciplinske mere protiv pograničnih "špijuna".

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...