BIVŠEM DIREKTORU FBI SE SMEŠI BLISTAVA KARIJERA: Ovu ponudu je dobio istog dana kad i OTKAZ
Foto: AP, Reuters, Profimedia

Nije dugo čekao

BIVŠEM DIREKTORU FBI SE SMEŠI BLISTAVA KARIJERA: Ovu ponudu je dobio istog dana kad i OTKAZ

Planeta -

Bivši obaveštajac SAD Edvard Snouden je optužio američku administraciju za "političko uplitanje" kod otkaza za direktora FBI Džejmsa Komija, dok ga je Džulijan Asanž pozvao da radi za Vikiliks.

Komi je otpušten u utorak, dan pošto je svedočio pred Senatskim komitetom za pravosuđe o istrazi navodnog ruskog mešanja na predsedničkim izborima 2016.

"IOstavimo politiku po strani: svaki Amerikanac treba da osudi takvo političko uplitanje u rad FBI", rekao je Snouden na Tviteru.

Mnogi su u brzom otkazu videli vezu komija sa istragom o Rusiji, iako je zamjnik pravobranioca Rod Rosenstajn rekao da je Komi otpušten zbog njegovog rukovođenja istragom oko korišćenje privatnog mejl servera Hilari Klinton tokom njenog radada na mestu državnog sekretara.

Asanž je tvitovao da: "će Vikiliks rado razmisliti o angažovanju Komija da vodi njegovu kancelariji u Vašingtonu DC ako bude želeo da pravilno istraži vladu SAD".

Asanž rekao je mu je izvor iz FBI tvrdio da je iz ove ustanove "početi curi kao Nijagara". "Ali, molim vas, FBI prijatelji, samo kompletni dokumenti ili znate da će novinari spinovati", dodao je on.

(RT)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Kako će Srbija stati na rep Vilijamu Vokeru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track