SENATOR BI SLAO ŽENE DA ABORTIRAJU U ZOO VRTU: Pobačaj mu isto što i uspavljivanje životinja
Foto: Youtube Printscreen

Šokantna izjava

SENATOR BI SLAO ŽENE DA ABORTIRAJU U ZOO VRTU: Pobačaj mu isto što i uspavljivanje životinja

Planeta -

Dvojica republikanskih senatora u Misuriju izazvali su zgražvanje javnosti izjavom da bi za žene bilo bolje da abortuse obavljaju u zoološkom vrtu nego u klinici, piše Independent.

Tokom debate o povećanju poreza koje bi išlo u korist Zoološkom vrtu u Sent Luisu, senator Bob Onder pokušao je da ga poveže sa gradskim propisom koji bi zabranio poslodavcima i stanodavcima diskriminaciju žena koje obave abortus.

Zoološki vrt ili "Srednjezapadno gradsko utočište za pobačaje"

Onder je predložio dopunu predloga o povećanju poreza koja kaže da bi zoološki vrt trebalo da promeniti ime u "Srednjezapadno gradsko utočište za pobačaje".

Senator Vejn Volingford takođe je predložio ženama da idu u zoološki vrt na abortuse "jer znaju da će tamo biti sigurnije".

Uporedio abortus sa eutanazijom životinja

Onder je čak uporedio pobačaj sa uspavljivanjem životinja. Državni zakon propisuje period čekanja od 3 dana u kom žene obavezno idu na državno savetovanje gde se "savetuju" da odustanu od abortusa. Onder je izjavio da bi taj period trebalo da traje duže jer "čak i životinje u zoološkom vrtu čekaju 5 dana na eutanaziju".

Klinika za pobačaje u Sent Luisu jedina je takva klinika u čitavoj državi Misouri zbog strogih zakona i ograničenja abortusa.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track