BRAT ODBEGLOG TUNIŠANINA POZIVA GA NA PREDAJU: Nemci nude 100.000 evra za informaciju o Anisu Amriju
Foto: AP

raspisana poternica

BRAT ODBEGLOG TUNIŠANINA POZIVA GA NA PREDAJU: Nemci nude 100.000 evra za informaciju o Anisu Amriju

Planeta -

TUNIS - Brat Anisa Amrija, odbeglog Tunišanina koga nemačke vlasti sumnjiče da je u ponedeljak uveče uleteo kamionom među štandove Božićnog vašara u Berlinu i ubio 12 ljudi, a ranio 49, pozvao ga je danas da se preda policiji.

"Ukoliko se dokaže da je umešan, mi se od toga distanciramo", rekao je agenciji AP Anisov brat Abdelkader Amri.

Nemačka policija izdala evropsku poternicu za Tunižaninom osumnjičenim da je u ponedeljak izveo teroristički napad na berlinski božićni sajam.

Naveli su da je reč o 24-godišnjem Anisu Amriju te da je verojatno naoružan i opasan. Policija je ponudila novčanu nagradu u iznosu do 100.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja Amrija- piše

Njegov brat kaže da je Anis možda radikalizovan dok je bio u zatvoru u Italiji, gde je otišao nakon što je napustio Tunis posle pobune koja je izbila u okviru "arapskog proleća".

Članovi porodice Amri, koji se nalaze u Anisovom rodnom gradu u oblasti Vaslatija u središnjem delu Tunisa, bili su potreseni kada su čuli da je on glavni osumnjičeni za napad u Berlinu.

Anis Amri, koji danas puni 24 godine, otišao je iz Tunisa pre nekoliko godina uputivši se ka Evropi, ali je redovno održavao kontakt sa svojom braćom putem telefona i Fejsbuka, navodi američka agencija.

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja