CEO SVET ŽELI SAMO JEDNO: Ako je mrtav Džihad Džon, pokažite nam njegovo telo
Foto: Reuters

Možda je u Raki

CEO SVET ŽELI SAMO JEDNO: Ako je mrtav Džihad Džon, pokažite nam njegovo telo

Planeta -
Britanski vođa Islamske države Džihadi Džon i još tri strana borca navodno su ubijeni u vazdušnim napadima pod vođstvom SAD-a u Raki, gradu na severu Sirije, objavila je Sirijska opservatorija za ljudska prava

Opservatorija nije mogla da potvrdi autentičnost tvrdnji da se radi upravo o Džihadi Džonu, ali njegovi izvori iz Sirije kažu da je ubijen.

"U automobilu u kojem su se nalazila četvorica stranih vođa Islamske države, bio je i jedan britanski džihadista, pogođen je u američkim napadima", rekao je Rami Abdulrahman, direktor opservatorije.

"Svi izvori tamo kažu da telo važnog britanskog džihadiste leži u bolnici u Raki. Svi izvori kažu da se radi o Džihadi Džonu, ali ja to lično ne mogu da potvrdim", kazao je.

Na društvenim mrežama uveliko se polemiše o sudbini jednog od najpoznaitijih krvnika Islamske države. Dok jedni tvrde da i on zaslužuje fer suđenje, drugi odlučno kažu da ga treba mučiti baš kao što je i on radio svojim žrtvama.

Većina komentatora napominje i da se ne može izlaziti u javnost sa tako važnom informacijom, a da se ne pokažu i neki uverljivi dokazi da je Džihadi Džon zaista i mrtav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja