CNN HVALI RUSKOG HEROJA: Želeo je da umre dostojanstveno! Legenda o njemu počinje...
Foto: Youtube

CNN HVALI RUSKOG HEROJA: Želeo je da umre dostojanstveno! Legenda o njemu počinje...

Planeta -

Telo ruskog vojnika koji je u Siriji pozvao vazdušni udar na lokaciju na kojoj se nalazio kako ne bi bio zarobljen stiglo je u Rusiju, piše CNN.

"Aleksandar Prohorenko se borio za oslobođenje drevne Palmire. Bio je okružen teroristima. Bio je uplašen da će biti zarobljen, mučen i ubijen, a da će njegovo telo posle biti iskasapljeno. Želeo je da umre sa dostojanstvom“, navodi CNN.

Zbog toga je odlučio da pozove vazdušni udar na lokaciju na kojoj se nalazio. Kako navode, to je bio njegov doprinos oslobađanju Palmire od terorista ID.

"Ali to je bio i njegov kraj. Imao je samo 25 godina. Njegova smrt objavljena je 24. marta. Legenda o njemu počinje“, piše CNN.

Telo Aleksandra Prohorenka, čoveka kojeg sada zovu "Ruski Rambo“, stiglo je u Moskvu ove nedelje. Telo je dočekala njegova trudna žena Katja.

Sputnjik navodi da je palom heroju, prema naređenju predsednika Vladimira Putina, posthumno dodeljena nagrada Heroj Ruske Federacije.

Nastavnik u Gorodetski srednjoj školi u kojoj je Prohorenko išao kaže da je on bio odličan učenik i da je škola osvojila mnogo nagrada zahvaljujući njemu.

"To je pravi čin hrabrosti o kojem pričamo našim đacima. Nakon svega, zahtev za vazdušnim udarom na samome sebi je nešto što neće svako uraditi“, kaže nastavnica Nadežda Rusinova.

Ona navodi da sada žele da školu preimenuju po njegovom imenu. Podsećamo, deset dana pre Prohorenkove smrti Putin je naredio povlačenje većine ruskih trupa iz Sirije.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track