ČOVEK SA 100 LICA: Terorista iz Berlina imao 14 identiteta!
Foto: AP

novi detalji o anisu amriju

ČOVEK SA 100 LICA: Terorista iz Berlina imao 14 identiteta!

Planeta -

Nemačke vlasti znale su za 14 različitih identiteta koje je upotrebljavao Anis Amri, napadač na božićnom sajmu u Berlinu, koji je kasnije ubijen u Italiji, saopštili su policijski zvaničnici.

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Severne Rajne-Vestfalije brani delovanje institucija u slučaju "Amri" i tvrdi da je učinjeno sve kako bi Amri bio uhapšen. Prema njegovim tvrdnjama, slučaj je razmatran sedam puta u berlinskom Centru za odbranu od terorizma.

Najavio je da će institucije još jednom ispitati da li je li bilo nekih grešaka u postupku institucija. Burkhard Šnieder, šef Odeljenja za pitanja stranaca u Ministarstvu unutarnjih poslova te pokrajine, kazao je da su pokušaji deportacije Amrija propali i da se Zakon o strancima u Nemačkoj pokazao kao "tupi mač".

Činjenica je, navodi Špiegel, da je napad izveo čovek o kome su vlasti u Nemačkoj mnogo znale. Amri (24) je izvršio je napad u Berlinu 19. decembra, usmrtivši 12 ljudi. Četiri dana kasnije ubijen je u obračunu s italijanskom policijom u predgrađu Milana.

Amri je u Nemačku došao sredinom 2015. godine. Vlasti su ga stavile na listu potencijalno nasilnih ljudi, a i u Italji je pravio slične probleme kao nasilnik, završivši u zatvoru.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track