ČUDO U INDONEZIJI: Pronašli ćerku koja je nestala u cunamiju 2004. godine!
Foto: Reuters

Ljudske sudbine

ČUDO U INDONEZIJI: Pronašli ćerku koja je nestala u cunamiju 2004. godine!

Planeta -
Radhatl je imala 4 godine kad ju je vodena stihija otela majci iz naručja; roditelji su se pomirili s gubitkom, ali 10 godina kasnije ispostavilo se da je malenu talas izbacio na ostrvo gde ju je usvojila starija žena

Jedna porodica u Indoneziji pronašla je ćerku koja je nestala u cunamiju 2004. godine u toj zemlji, javlja Anadolu Agency

Malu je kao 4-godišnju devojčicu podivljali talas išćupao majci iz naručja; ista vodena stihija odnela je 230.000 života. Ipak, devojčica Radhatl Džana se nakon deset godina ponovo sastala sa svojom porodicom; prvo ju je video brat, koji ju je odmah prepoznao.

Majka Džemil ispričala je da su mislili da je njihova ćerkica poginula u cunamiju.

“Moja ćerka Radhatl i sin su nestali tokom cunamija. Muž i ja smo ih stalno tražili, ali osle nekog vremena pomirili smo se s tim da su umrli”, ispričala je Džemil i dodala da je Radhatl, danas tinejdžerka, u trenutku nesreće imala 4 godine, a njen sin 7.

230.000 duša stradalo je 2004. u cunamiju u Indoneziji, Foto AP
230.000 duša stradalo je 2004. u cunamiju u Indoneziji, Foto AP

“Oboje dece voda je otrgla dok smo bežali iz cunamija”, priča majka i presrećno kaže da je smesta prepoznala svoju devojčicu iako je nije videla 10 godina.

"Čim sam je ugledala znala sam da je to moja čerka. Ovo je velika Božja mudrost”, kazala je vidno uzbuđena majka.

Radhatl, koju je u međuvremenu usvojila jedna starija žena, ispričala je čega se seća.

"Brata i mene voda je odnela na ostrvo Banjak, a ja sam tamo ostala da živim kod starije žene. Mislim da mi je i brat živ”, ispričala je devojčica.

Njena majka je dodala da će sada tražiti i sina jer vjruje da je živ i da je ga je usvojila neka porodica, kao što se desilo i sa Radhatl.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track