ČUDOM PREŽIVEO MASAKR NA AERODROMU: Laptop mu spasio život, zaustavio metak ubice
Foto: Twitter

Pucnjava na Floridi

ČUDOM PREŽIVEO MASAKR NA AERODROMU: Laptop mu spasio život, zaustavio metak ubice

Planeta -

Svedok pucnjave na aerodromu Fort Loderdejl na Floridi, u kojoj je ubijeno petoro ljudi, preživeo je napad tako što mu je laptop blokirao metak.

Stiv Frepir (37) ispričao je novinaru Majami Heralda da je čuo buku nalik na onu koju proizvode petarde, na Terminalu 2, ali da ga to nije uznemirilo budući da je na aerodromima veoma bučno. Tek kada je čuo da neko viče "Ima pištolj, lezite!" shvatio je da nešto nije u redu.

- Video sam čoveka kako hladnokrvno puca u petoro ljudi, uključujući i jednog čoveka u glavu, koji se nalazi na samo par metara od mene - rekao je Frepir.

- Za sve to vreme nije izgovorio ništa. Bio je hladan, miran i veoma pribran - opisao je Frepir napad čoveka, za koga je policija kasnije utvrdila da je reč od 26-godišnjem Estebanu Santjagu.

Frepir je ostao na zemlji, licem okrenutim prema zemlji i s rancem na leđima, dok je napadač nastavio da puca. Santjago se zatim okrenuo ka njemu i pucao mu u leđa. Ispostavilo se da je pogodio laptop, koji je Frepiru spasao život.

Policija je tek naknadno tokom pretresa pronašla zaglavljeni metak u samom ćošku laptopa.

- Metak (9mm) je prošao kroz ranac i zaglavio se u laptopu - ushićeno je ispričao prosvetni radnik Frepir, koji je tog dana krenuo u rodnu Atlantu na obrazovnu konferenciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track