ČUPAJU NOKTE, SILUJU I TUKU: Jezive ispovesti žena iz harema vođe džihadista
Foto: Printscreen Yt

Teraju ih da pređu u islam

ČUPAJU NOKTE, SILUJU I TUKU: Jezive ispovesti žena iz harema vođe džihadista

Planeta -
Tukao me je kaišem po celom telu i jednom me je toliko šamarao da mi je pošla krv na nos, rekla je Muna (16) koja je uspela da pobegne od Islamske države

Devojka koja je bila seksualna robinja Abu Bakara al Bagdadija izjavila je da je vođa Islamske države više puta silovao humanitarnu radnicu Amerikanku Kejlu Miler, koju je u tajnosti uzeo za ženu.

U intervjuu za "MailOnline", plavokosa Muna (16), koja pripada etno-konfesionalnoj grupi Jazida, ispričala je da je Bagdadi rekao 26-godišnjoj devojci da će je “prisiliti” da mu bude supruga, nakon što su joj džihadisti iščupali nokte. Iako je poznat kao najozloglašeniji terorista na svetu, Bagdadi se, navodno, bojao da će njegove druge supruge saznati za nju i držao ju je zatočenu u kući svog zamenika Abu Sajafa.

Kejla Miler, Foto: Profimedia
Kejla Miler, Foto: Profimedia

Munina zastrašujuća ispovest o vremenu kada je bila seksualna robinja otkriva razmere surovosti i užase kojima je Bagdadi izlagao svoje žrtve. Ona kaže da ju je vođa Islamske države izabrao između 61 žene i devojčice od devet do 22 godine, koje su bile među stotinama otetih tokom prošlogodišnje opsade planine Sindžar.

Posle toga ju je odveo u dvospratnu zgradu u centru Rake, gde je živeo sa još tri supruge, tri sina i tri ćerke. Bagdadi je rešio da je preobrati u islam. Prikazivao joj je jezive snimke pogubljenja američkog taoca Džejmsa Folija. “Rekao je da im je on naredio da ga ubiju”, ispričala je Muna, dodavši da joj je Bagdadi govorio da je nevernica i da će otići u raj samo ako primi “lepu i čistu” islamsku veru.

Muna kaže da je Bagdadi ispirao mozak jazidskim seksualnim robinjama, govoreći im da zaborave muževe, očeve i braću, jer su ih sve poubijali. Ona kaže da ju je Bagdadi tukao kaišem i crevom za polivanje bašte po celom telu i da ju je jednom toliko šamarao da joj je pošla krv na nos. Tukao ju je i gajtanima i drvenim štapovima.

Abu Bakar al Bagdadi, Foto: Profimedia
Abu Bakar al Bagdadi, Foto: Profimedia

Devojka otkriva da i dan-danas ima bolove i da ju je Bagdadi jednom tako pretukao da joj je ramena kost ispala iz ležišta. Milerovu, koju su džihadisti oteli avgusta 2013, prilikom kratke posete Siriji iz baze na turskoj granici, upoznala je kada su je premestili u ženski zatvor u Raki.

“Kada su je zarobili, Isisovi borci su joj iščupali nokte. Prisilili su je da pređe u islam”, kaže Muna, koja je zajedno sa Kejlom Miler i još jednom robinjom, Suzan, odvedena u kuću Bagdadijevog zamenika Abu Sajafa, u Raki. Bagdadi je navodno dolazio u kuću i silovao Kejlu pred njom. “Bila je uplašena i nije se opirala da je ne bi tukao. Gledala sam kako je siluje tri-četiri puta i pretili su da će nas ubiti ako pobegnemo”, kaže Muna. Nije bilo zvaničnog svadbenog obreda, jer se Bagdadi bojao da ostale supruge ne saznaju za Kejlu. Posle toga je morala da nosi hidžab, koji prekriva celo telo, i podučavao je Kuranu. Muna kaže da je bio toliko ljubomoran da čak ni čovek u čijoj je kući bila zatočena - Bagdadijev najbolji prijatelj i zamenik Abu Sajaf - nije smeo da je pogleda.

Iako su je veoma dobro čuvali, Muna je uspela da pobegne osmog oktobra prošle godine. “Jedne noći, Suzan i ja smo rekle Kejli da planiramo da pobegnemo, ali je ona odgovorila da su nas poslednji put kad smo to pokušale uhvatili i tukli i da će nas ovoga puta ubiti”, kaže Muna.

“Bila sam tako tužna, ali ne verujem da je ubijena u vazdušnom napadu”, kaže Muna o trenutku kada je saznala za njenu smrt. “Rekla bih njenim roditeljima sve o Kajli. Uvek je govorila da će me odvesti kući da ih upoznam kada bude slobodna”, seća se Muna. “Rekla bih im da mi je bila bliska prijateljica, više od sestre. Volela sam Kajlu.”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track