DEJLI MEJL: OVO JE ZNAK DA SE SAD SPREMAJU NA RAT SA RUSIJOM? Evo šta je snimljeno iznad Oblasti 51
Foto: Printscreen Facebook

Ne sluti na dobro

DEJLI MEJL: OVO JE ZNAK DA SE SAD SPREMAJU NA RAT SA RUSIJOM? Evo šta je snimljeno iznad Oblasti 51

Planeta -

Kontrolor saobraćaja Fil Drejk snimio je na nebu iznad čuvene Oblasti 51 nešto što do sada nije viđeno. Uspeo je kako tvrdi da snimi susret i simulacija okršaja na nebu američkog F-16 i ruskog Su-27P.

Britanski Dejli Mejl upozorava da bi ovakva scena na nebu mogla da bude znak da se Amerika sprema na rat sa Rusijom.

"Su-27P nikada zvanično nije uvezen u SAD. Taj avion na nebu je bio potpuno neobeležen, sem klasične maskirne sovjetske šare koju je nosio.

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

"Avioni us izvodili manevre na visini većoj od 20.000 stopa. Na početku misije avioni su bili van vazdušnog prostora Oblasti 51. Amerikanci su uvežbavali borbu u vazduhu sa Rusima kako bi stekli prednost. Pričalo se da ruski Su-27P učestvuje u ovakvim vežbama već 20 godina ali nije bilo fotografija. Ovo je prvi dokaz da Amerikanci lete ovim avionom koji je inače primarni vojni avion u avijacijama Rusije i Kine", kaže Drejk.

Podsetimo, krajem prošle godine novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp poručio je da njegova zemlja mora u velikoj meri da ojača i proširi svoje nuklearne kapacitete. "SAD moraju u velikoj meri da ojačaju i prošire svoje nuklearne kapacitete sve dok se svet ne urazumi u vezi sa nuklearnim oružjem", naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je juče na jačanje vojnih nuklearnih potencijala zemlje i razvoj raketa koje mogu da probiju svaki sistem raketne obrane.

"Potrebno je da ojačamo vojne potencijale strateških nuklearnih snaga, posebno sa raketama koje mogu puzdano da probiju svaki postojeći i potencijalni sistem raketne odbrane", poručio je Putin.

(Daily Mail/EPK)

BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DA LI SE RUSIJA I SAD SPREMAJU ZA 3. SVETSKI RAT? Tramp i Putin jačaju nuklearno oružje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track