DIKTATOR KOJI JE SARAĐIVAO SA ESKOBAROM U KRITIČNOM STANJU: Norijega u komi nakon rizične operacije
Foto: Reuter 08.03.2017.

Panamski vođa

DIKTATOR KOJI JE SARAĐIVAO SA ESKOBAROM U KRITIČNOM STANJU: Norijega u komi nakon rizične operacije

Planeta -

Bivši panamski diktator i osuđenik za krijumčarenje kokaina, 83-godišnji Manuel Norijega nalazi se u komi zbog krvarenja uzrokovanog operacijom kojom mu je uklonjen dobroćudni tumor na mozgu.

"Ima jako krvarenje u mozgu i u kritičnom je stanju", izjavila je Norijegina ćerka Lorena okupljenima pred bolnicom Santo Tomas u Panama Sitiju.

Prema informaciji koju je preneo njegov advokat Ezra Angel, bivši panamski vođa, koji je na vlasti bio od 1983. do 1989. godine, podvrgnut je drugom operativnom zahvatu kojim je zaustavljeno krvarenje, a Norijega stavljen u indukovanu komu. Angel je dodao da je verojatni uzrok krvarenja visok krvni pritisak njegovog klijenta.

Norijega je 1992. godine osuđen u procesu vođenom u SAD-u i odslužuje kaznu za ubistvo u Panami. Sudske vlasti su bivšem diktatoru odobrile odlazak u kućni pritvor do 28. aprila kako bi bio podvrgnut operativnom zahvatu.

Norijega je tokom svoje vladavine organizovao progon neistomišljenika, a neka od tela su kasnije pronađena prilikom ekshumacija, a na njima su bili vidljivi znakovi mučenja.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track