DVE GODINE OD MISTERIOZNOG NESTANKA AVIONA: Naši voljeni su živi, zatočeni su!
Foto: Profimedia

Očaj porodica

DVE GODINE OD MISTERIOZNOG NESTANKA AVIONA: Naši voljeni su živi, zatočeni su!

Planeta -
Rođaci nisu uvereni da su ostaci pronađeni na francuskom ostrvu u Indijskom okeanu, Reunion, ostaci malezijskog putničkog aviona MH370 koji je nestao s radara pre skoro dve godine tokom leta s Tajlanda u Kinu.

Boing 777 nestao je između Kuala Lumpura u Maleziji i Pekinga u Kini, 8. marta 2014. U njemu se nalazilo 239 ljudi.Porodice kineskih putnika izrazili su frustraciju zbog, kako kažu, "nesposobnosti malezijskih vlasti" u istrazi oko nestanka aviona.

Foto: AP
Foto: AP

"Naše shvatanje nesposobnosti, nedostatka transparentnosti i suosećanja malezijskih vlasti kroz celi proces ne daje nam razlog da verujemo najavama i njihovim motivima u istraživanju trenutnih tragova.Pitamo se šta će se dogoditi, ukoliko se do juna 2016. ne pronađe MH370 u južnom delu Indijskog okeana", stoji u izjavi porodica žrtava nestalog aviona.Oni veruju da bi oni koji su bili u avionu, još mogli da budu živi i kažu da će oprostiti onima koji su zatočili putnike, u zamenu za njihovo puštanje.

Porodice kažu da pretrage na površini mora od 8. marta do 28. aprila 2014. i one u dubokom moru od 6. juna 2014. nisu pronašle još ništa važno, uprkos tome što je pretraženo četiri miliona kvadratnih kilometara.U izjavi dalje stoji da vlasti nisu objasnile odgađanje objave satelitskih podataka, koje su im dale više informacija o tome gde sprovode podvodnu potragu.Takođe, navode kako je postojao 'uverljiv dokaz' da ostaci nasukani na ostrvu Reunion nisu od nestalog Boinga 777.

U avgustu, Australijske udružene snage za koordinaciju, potvrdile su da je deo krila letelice pronađen na Reunionu, ali od tada nije pronađen ni jedan drugi deo. Svih 227 putnika i 12 članova posade malezijska Vlada proglasila je mrtvima i nestanak aviona proglasila avionskom nesrećom.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track