(VIDEO) PUCNJAVA U PARIZU: U terorističkom napadu ubijena dva policajca, napadač identifikovan
Foto: Rojters

Haos

(VIDEO) PUCNJAVA U PARIZU: U terorističkom napadu ubijena dva policajca, napadač identifikovan

Planeta -

Nakon što je večeras došlo do pucnjave u kojoj je ubijen jedan policajac, a drugi je preminuo od posledica ranjavanja, na Jelisejskim poljima je došlo do druge pucnjave.

Ovu vest javila je agencija Rojters, a još uvek se ne zna o čemu se radi. U međuvremenu, odgovornost za napad je preuzela Islamska država, objavili su mediji.

Napadač identifikovan

Napadač koji je u centru Pariza jednog policajca ubio, a dvojicu ranio, je identifikovan, ali njegovo ime neće biti otkriveno dok istražitelji ne utvrde da li je imao saučesnike, izjavio je pariski tužilac Fransoa Molen."Identitet napadača je poznat i proveren je. Neću ga otkriti jer je u toku istraga sa pretresima", rekao je on novinarima.

Prema njegovim rečima, istražitelji žele da budu sigurni da li je imao saučesnike ili ne, prenosi Rojters.

Islamska država ranije je preuzela odgovornost za napad navodeći da je napadač Belgijanac Abu Jusef.

Tramp odmah reagovao: Napad u Parizu liči na terorizam

Američki predsednik Donald Tramp je, odmah posle pucnjave u Parizu u kojoj je ubijen jedan, a teško ranjena dvojica policajaca, izjavio je da to "liči na još jedan teroristički napad".

Tramp je takođe uputio saučešće američkog naroda građanima Francuske.Predsednik SAD je rekao da je napad u Parizu "užasna stvar" koja se "nikad ne završava", zbog čega građani moraju biti snažni i oprezni.

U pucnjavi je i teško ranjen jedan policajac.

Na internetu se pojavio i navodni snimak samog napada, ali nema potvrda da je autentičan.

Francuska policija izdala je nalog za hapšenje drugog osumnjičenog za pucnjavu u centru Pariza, u kojoj je večeras ubijen jedan, a teško ranjeno dvoje policajaca, javlja Rojters, pozivajući se na dokument u koji je imao uvid.U nalogu za hapšenje piše da je osumnjičeni stigao u Francusku vozom iz Belgije.

Ranije je objavljeno da policija veruje da su u pucnjavi učestvovala najmanje dva napadača, od kojih je jedan ubijen.Prema navodima zvaničnika, jedan od osumnjičenih za napad na policajce u Parizu ranije je već označen kao ekstremista, prenosi AP.Policija pretražuje kuću osumnjičenog napadača u blizini Pariza, saopštio je izvor iz policije.

Portparol ministarstva Pjer Anri Brande izjavio je da je još rano reći šta je bio motiv napada.

Do pucnjave je došlo oko 21 čas po lokalnom vremenu kod metro stanice "Frenklin Ruzvelt", u osmom pariskom arondismanu.

Predsednik Francuske, Fransoa Oland sazvao je hitan sastanak a napadač je od ranije poznat obaveštajnim službama "kao veoma opasan". Policija je pretresla njegov dom u istočnom delu Pariza.

Otvorena je istraga, koja je poverena antiterorističkim službama.

"Jedan policajac je ubijen, dva su teže ranjena. Napadač je ubijen, a područje će biti blokirano još neko vreme" rekao je ranije večeras portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske Pjer-Henri Brande.

Brande je rekao da je moguće da se u vreme napada odigravala pljačka, ali nije jasno da li su ta dva incidenta povezana.

Na internetu se pojavila i fotografija navodno čoveka koga policija juri zbog ovog napada a čije ime je Jusuf el Osri.

Foto AP
Foto AP

Strani mediji objavili su da su dvojica napadača zastala svojim kolima u blizini policije, a onda su otvorili vatru na njih.

Metro i radnje u okolini Jelisejskih polja su zatvorene.

I američki predsednik Donald Tramp oglasio se večeras reagujući na pucnjavu u Parizu. On je kratko prokomentarisao: "Jednostavno, ovo nikada ne prestaje".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PAZITE GDE IDETE NA ODMOR U 2017! Ovim zemljama prete teroristički napadi!

(RT, Sky news, CNN, Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track