EBOLA STIGLA U EVROPU: Španski misionar preminuo u Madridu od opake bolesti
Foto: Printscreen Yt

Zaraza se širi

EBOLA STIGLA U EVROPU: Španski misionar preminuo u Madridu od opake bolesti

Planeta -
Migel Pahares je služio u bolnici Sent Džozev prestonici Liberije Monroviji

MADRID - Španski misionar, koji je inficiran smrtonosnim virusom ebole u Liberiji i prebačen na lečenje u Španiju, preminuo je danas u bolnici, izjavila je portparolka zdravstvene službe Madrada.

Španski misionar Migel Pahares prebačen je 7. avgusta Erbasom A310 u vazduhoplovnu vojnu bazu Torehon u Madridu zajedno sa španskom časnom sestrom Hulianom Bonoha Bohe, koja je zajedno sa sveštenikom Migelom Paharesom radila u bolnici Sent Džozef u prestonici Liberije Monrovi. Ona nije bila pozitivna na test ebole, ali je ipak biti izolovana u bolnici gde joj je pružen određeni tretman.

Misionar je 7. avgusta prevezen u Španiju, Foto Printscreen yt
Misionar je 7. avgusta prevezen u Španiju, Foto Printscreen yt

Španski sveštenik i časna sestra su odvezeni u madridsku bolnicu Karlos III, koja je specijalizovana za tropske bolesti.

Sveštenik Parahes je jedan od tri misionara inficirana virusom ebole koji su bili u izolaciji u bolnici San Hose de Monrovija. Oni su pripadnici katoličke humanitarne organizacije koja ima bolnice širom sveta.

Druga dva inficirana misionara su Šantal Paskalin Mutvamene iz Konga i Pasijensija Melgar iz Ekvatorijalne Gvineje. Testirana su još tri misionara, ali su njihovi rezultati bili negativni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track