Emir Kusturica: Tramp sprečio veliki rat
Foto: Reuters

HIT Srpski reditelj o novom lideru SAD

Emir Kusturica: Tramp sprečio veliki rat

Planeta -

Da je Hilari Klinton pobedila na izborima u Americi, došlo bi do velikog sukoba, izjavio je on juče u Moskvi

MOSKVA/VAŠINGTON - Politika novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa biće znatno miroljubivija, što će omogućiti da se u svetu izbegnu sukobi velikih razmera, ocenio je juče reditelj Emir Kusturica.

- U svetu je stalno negde u toku rat. Ipak, mislim da sada neće biti velikog rata. Da su izabrali Hilari Klinton, onda bi do njega došlo, ali sada s Trampom mislim da neće - rekao je Kusturica u Moskvi na predstavljanju filma "Na mliječnom putu".Inače, Kusturica je već nekoliko puta hvalio novoizabranog predsednika Amerike, a da je u velikoj meri u pravu, pokazuje dopis prelaznog tima koji je dobio Pentagon, a koji navodi Trampove prioritete u odbrani i nigde ne navodi Rusiju kao pretnju, što je dosad bilo uobičajeno.

Oduševio Ruse... Emir Kusturica
Oduševio Ruse... Emir Kusturica

Na prvom mestu navedena je borba protiv Islamske države i uništenje te terorističke organizacije. Na drugom mestu je potreba za jačanjem odbrambene moći zemlje, dok je treći razvoj strategije o sajber-bezbednosti, pišu mediji.Odsustvo Rusije na listi zabrinulo je političke krugove koji su poslednjih nekoliko godina doveli do toga da odnosi Amerike i Rusije dostignu najgori nivo od kraja Hladnog rata.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track