ERDOGAN ŽELI NOVE UDARE NA SIRIJU: Pozdravljam napad SAD, ali TO NIJE DOVOLJNO!
Foto: AP

Pozvao na dodatne mere

ERDOGAN ŽELI NOVE UDARE NA SIRIJU: Pozdravljam napad SAD, ali TO NIJE DOVOLJNO!

Planeta -

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozdravio je danas napad američkih snaga na sirijske snage, ali je ocenio da to nije dovoljno i pozvao na dodatne mere.

"Pozdravljam tu pozitivnu i konkretnu meru. Mislim, međutim, da to nije dovoljno. Ako želimo značajne rezultate, vreme je da se preduzmu mere za zaštitu potlačenog sirijskog naroda", rekao je Erdogan u govoru na skupu na jugu Turske.

SAD su rano jutros po naređenju predsednika Donalda Trampa izvele vazdušni napad na Siriju baražom krstarećih raketa kao odgovor na napad za koji se sumnja da su sirijske snage izvršile hemijskim oružjem na civile u toj zemlji.

"Želim da budem jasan. Dokle god se deca ubijaju u svetu, niko ne može da se oseća bezbedno i u miru", dodao je Erdogan, navodeći da je neophodno "uvesti zone bezbednosti u kojima nema terora".

Portpredsednik turske vlade Numan Kurtulumus izjavio je ranije danas da sirijski predsednik Bašar el Asada, optužen za nedavni napad za koji se sumnja da je sproveden hemijskim oružjem, "mora da bude kažnjen na međunarodnom planu".

Tursko Ministarstvo zdravlja navelo je da prve analize urađene u Tuskoj ukazuju da su žrtve bile izložene sarinu, jakom neurotoksičnom gasu.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se danas ispred ambasada Rusije i Irana u Ankari noseći male kovčege na kojim su ispisane parole "Asad je ubica" i "Putin je tiranin".

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track