ERDOGANOV SAVETNIK OPTUŽIO TV KUVARE ZA ŠPIJUNAŽU: To je samo jedna od njegovih neverovatnih izjava!
Foto: Youtube/Printscreen

Kuvari sakupljaju informacije

ERDOGANOV SAVETNIK OPTUŽIO TV KUVARE ZA ŠPIJUNAŽU: To je samo jedna od njegovih neverovatnih izjava!

Planeta -

Evropske kulinarske televiijske eksperte koji kažu da tragaju za lokalnim specijalitetima u Tursku u stvari dovodi - špijunaža, utvrdio je bliski savetnik predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji redovno deli recepte na društvenim mrežama.

"Pre neki dan sam gledao emisiju na jednom TV kanalu. Jedan Englez i jedan Italijan (...) su išli iz sela u selo, kuvali i otkrivali čari Anadolije", rekao je Igit Bulut u sredu uveče za tursku TV "Haber".

"Ne znam da li ste primetili, ali sve te kulinarske emisije prave stranci. Zašto Britanci, Nemci, Italijani i Francuzi šetaju po selima Anadolije i Trakije? Sakupljaju informacije!", rekao je on, a voditelj nije reagovao.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izgleda da je Bulut govorio o popularnom televizijskom programu "Od Evrope do Anadolije" koji vode dvojica kuvara - Holanđanin i Italijan, razgledajući Tursku i otkrivajući njeno kulinarsko blago. Izjave Buluta, jednog od vodećih ekonomskih savetnika Erdogana, dolaze u vreme zategnutih odnosa Turske i Evropske unije posle julskog pokušaja puča.

Po tom uticajnom savetniku, ti "špijuni" koriste gostoprimstvo stanovništva da bi ostvarili svoje mračne ciljeve. "Naši sunarodnici su lakoverni", požalio se Bulut, "otvaraju vrata, pričaju o svojim tajnama, iznose gde su vojne baze, skladišta municije".

Pozivajući sunarodnike da "ne spavaju", Bulut je rekao: "Budite budni!(...) I neka mi niko ne kaže da je to neka moja teorija zavere ili da ja preterujem!".

Vatreni pristalica šefa turske države, Bulut je prošle godine upozorio da će morati da se "pređe preko njegovog tela", ako se pokuša napad na život predsednika, dodavši da ima "dva revolvera i stotine metaka ", spremnih za akciju.

Svestan da u tom cilju ima mnogo posla, Bulut je 2013. godine izjavio da je Erdogan bio meta "čestih pokušaja atentata", od kojih su neki "izvedeni telekinezom" - navodnim pomeranjem predmeta snagom misli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track