FARADŽ: Pobeda Marin le Pen bila bi kraj evropskog projekta
Foto: Reuters

Upozorenje

FARADŽ: Pobeda Marin le Pen bila bi kraj evropskog projekta

Planeta -

LONDON - Zagovornik Bregzita Najdžel Faradž ocenio je da bi pobeda liderke krajnje desnicarske francuske partije Nacionalni front Marin le Pen na predsedničkim izborima bila kraj "evropskog projekta" i da njena pobeda nije tako malo verovatno kako istraživanja predviđaju.

"Ako pobedi, to bi bio kraj evropskog projekta", rekao je Faradž za AP ocenivši da bi istraživanja koja predviđaju da Marin le Pen neće pobediti mogla da budu manjkava, kao i ona koja su predviđala da Britanci neće glasati za izlazak iz Evropske unije ili da novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp neće biti izabran.

On je u intervjuu naveo da se "antielitistička strast koja je pokrenula referendum u Britaniji, kao i Trampovu pobedu, širi na Francusku i druge zemlje i da bi mogla uskoro da smanji broj država članica EU.

Faradž još nije odlučio da li će podržati Le Penovu jer je zabrinut zbog prošlosti njene partije, koja uključuje i antisemitske izjave njenog oca, jednog od osnivača partije.

Faradž je rekao i da je njegov sastanak sa Trampom bio srećna slučajnost. On je odbacio kao "malo verovatno" da će biti deo Trampove administracije.

"Ja imam britanski pasoš, tako da je to vrlo malo verovatno", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track