FBI ZATVORIO USTA HILARI: Tramp nema veze s vlastima u Rusiji
Foto: Reuters

Kraj histerije demokrata

FBI ZATVORIO USTA HILARI: Tramp nema veze s vlastima u Rusiji

Planeta -

Federalni istražni biro i drugi kompetentni resori SAD nisu otkrili ništa što bi moglo da poveže kandidata za predsednika SAD iz redova Republikanske partije Donald Tramp sa ruskim vlastima, piše Njujork tajms.

"Zvanična lica organa reda govore da u nijednoj od istraga za sada nije otkrivena nijedna nit koja bi povezala Trampa sa ruskim vlastima. Agenti su proveravali savetnike bliske Trampu, moguće poslovne kontakte sa ruskim finansijerima, kao i one koji su bili umešani u hakovanje kompjutera Demokratske partije", navodi američki list.

"FBI i obaveštajne službe sada smatraju da je čak i hakovanje elektronske pošte demokrata bilo usmereno pre na ometanje predsedničkih izbora, nego na pomoć Trampu da pobedi na izborima", piše list. Prema informacijama Njujork tajmsa, specijalne službe SAD, kao i pre, sumnjiče ruske vlasti za hakerske napade na servere i naloge Demokratske partije.

Lider demokrata u Senatu SAD Hari Rid je poslao pismo direktoru FBI Džejmsu Komiju sa zahtevom da se objave podaci kojima raspolaže resor o povezanosti Donalda Trampa i njegovih ključnih savetnika sa Rusijom.

(VIDEO) AMERIČKE DEMOKRATE BESNE NA FBI Optužili ih da krše zakon jer istražuju Hilari, a ne Trampa!

Tekst pisma je objavljen u nedelju na Ridovom zvaničnom sajtu. U njemu on kritikuje šefa FBI zbog saopštenja o nastavku istrage protiv bivše državne sekretarke Hilari Klinton po predmetu korišćenja svoje lične pošte u periodu dok je radila u Stejt departmentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track