(VIDEO) FILMSKA PLJAČKA U PARIZU: Četvoročlana banda ukrala 70 kilograma zlata iz oklopnog vozila!
Foto: Beta

oteli oklopno vozilo

(VIDEO) FILMSKA PLJAČKA U PARIZU: Četvoročlana banda ukrala 70 kilograma zlata iz oklopnog vozila!

Planeta -

PARIZ - Četvoročlana banda ukrala je danas 70 kilograma zlata iz oklopnog vozila na autoputu u Francuskoj, saopštila je policija.

Policija je pokrenula potragu po njivama i gradovima na jugoistoku Francuske u potrazi za pljačkašima, rekao je predstavnik nacionalne žandarmerije.

Lopovi su s dva automobila opkolili oklopno vozilo i prisilili ga da napusti autoput A6 izmedju Pariza i Liona, posle čega su uzeli zlato, zaključali dva pripadnika obezbedjenja u zadnji deo vozila, zapalili jedan od svojih automobila, a drugim pobegli.

Plamen se proširio na tri obližnja vozila i pretio da zahvati i oklopno vozilo, ali je policija intervenisala posle dojave svedoka i na vreme uspela da spasi radnike obezbedjenja, izjavio je predstavnik žandarmerije, koji je zbog istrage tražio da ne bude imenovan.

Prema njegovim rečima, iz vozila kompanije Lumis (Loomis) ukradeno je 70 kilograma zlata u prahu vrednog 2, 7 miliona evra.

Iako se u Francuskoj povremeno dogadjaju kradje dijamantata i velike pljačke na putevima, veoma se retko dešavaju ovakve velike kradje zlata, kažu u francuskoj policiji. Vlasti nisu saopštile identitet lopova, kao ni čije je bilo zlato i gde je transportovano. Nezvanično se saznaje da je ukradeno zlato vredno oko 1,5 milione evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track