(FOTO) MISTERIOZNA SMRT NEMCA: Godinama ga niko nije video, šokirali su se kada su ga pronašli!
Foto: Printscreen Dejli Mejl

Stradao na moru

(FOTO) MISTERIOZNA SMRT NEMCA: Godinama ga niko nije video, šokirali su se kada su ga pronašli!

Planeta -
Manfred Fritz Bajorat (59), nemački avanturista pronađen je mrtav na svojoj jedrilici koja je plutala pored obale na jugu Filipina

Mumificirano telo Bajorata pronašla su dvojica ribara blizu gradića Barobo. Zateki su ga u kabini koja je bila poplavljena u sedećem položaju pored radio-telefona, i vrlo je verovatno da je očajnički pokušavao da uputi poslednji SOS poziv.

U kabini su pronađene lične stvari preminulog, a među njima i fotoalbumi i konzerve hrane. Nemac je identifikovan zahvaljujući ličnim dokumentima koji su pronađeni u jahti.istraga i obdukcija će utvrditi da li je umro ili je možda ubijen. Policija pokušava da rekonstruiše njegovo kretanje kako bi saznali što mu se zapravo dogodilo. Pretpostavlja se da su suvi okeanski vetrovi, visoke temperature i so učinili da se njegovo telo očuva.

On se 2008. godine rastao od supruge, koja je kasnije preminula od raka, i koja je dok su bili zajedno često putovala sa njim. Po svedočenju prijatelja bio je iskusan pomorac koji si ne bi dozvolio da tek tako uleti u oluju.U svakom slučaju, Bajoratovo telo prevezeno je na obdukciju, dok su iz filipinske policije izjavili da "nema dokaza da je na brodu bila druga osoba, niti je pronađeno bilo kakvo oružje". Doktor Mark Benek iz Kelna rekao je za nemački Bild da bi se moglo raditi o prirodnoj smrti. Način na koji sedi ukazuje na iznenadnu smrt, verojatno od infarkta.

Bajorat je inače poslednjih 20 godina plovio svetom na svojoj 12-metarskoj jahti Sajo. Mrzeo je oštre zime u svojoj domovini i zato je plovio toplim morima. Iako po nekim izveštajima nije nikog kontaktirao poslednjih sedam godina, policija ne veruje da je toliko dugo plutao mrtav.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track