(FOTO, VIDEO) ONI SU SAN SVAKE SPONZORUŠE: 5 najmlađih bogataša na svetu koji imaju milijarde
Foto: Shutterstock

Široko

(FOTO, VIDEO) ONI SU SAN SVAKE SPONZORUŠE: 5 najmlađih bogataša na svetu koji imaju milijarde

Planeta -

Neki od njih bili su milijarderi već sa osam godina, zbog velikog nasledstva. Ali među pet najmlađih milijardera, većina je svoje bogastvo sama zaradila.

Pet najmlađih milijardera na svetu ima između 32 i 35 godina a evo i kako su se obogatili.

Mark Zakerberg (32) je izvršni direktor i suosnivač Fejsbuka. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 50 milijardi dolara neto, što ga je u decembru 2016 činilo petom najbogatijom osobom na svetu. On je takođe jedan od najmoćnijih ljudi na svetu, a zbog široke medijske pokrivenosti je takođe jedan od najuspešnijih privrednika na svetu.

Dastin Moskovic (32) je još jedan čovek koji je svoje bogatstvo preko stekao preko Fejsbuka. On je jedan od osnivača FB sa Markom Zakerbergom, Eduardom Saverinom, Endrjuem Mekolumom i Krisom Hjudžsom. Rođen je 22. maja 1984. i stariji je od Zakerberga 8 dana, a postao je najmlađi milijarder na svetu. Njegovo bogastvo se meri na oko 10 milijardi dolara neto. On je takođe najmlađi "self mejd" milijarder u istoriji.

Skot Dankan (32) je američki milijarder i naslednik porodičnog bogatstva Dankan (preko "Enterprajz produkts" koji je pod kontrolom porodice). On je 3. najmlađi milijarder na svetu sa procenjenih 4,1 milijardu dolara.

Albert Von Turn Und Taksis (33) je nemački aristokrata, biznismen i vozač automobila. On je bio najmlađi svetskim milijarder više puta jer mu je njegov otac Johanes ostavio mnogo novca nakon smrti 1990. godine. On se prvi put pojavio na listi najmlađih milijardera kada je imao osam godina.

Eduardo Saverin (34) je brazilski internet preduzetnik, ekonomista i investitor. Saverin je jedan od osnivača FB, kroz koji je stekao većinu svog bogatstva. On je vlasnik oko 53 miliona FB akcija a bogatstvo mu je procenjeno na 7,2 milijarde dolara, prema Forbsu.

(Wonderslist)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track